Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυξάνεται η ένταση μεταξύ στρατού - PKK

ΑΓΚΥΡΑ.--

Κλιμάκωση της έντασης που εκφράζει πλευρές της ενδοαστικής αναμέτρησης στην Τουρκία δείχνουν οι νέες επιθέσεις που δέχτηκαν δυνάμεις του στρατού στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι, την περασμένη Κυριακή. Την επίθεση επιβεβαίωσε και το ΡΚΚ, κάνοντας λόγο για 16 νεκρούς στρατιώτες.

Στη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου δεν αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός νεκρών, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε στην Αγκυρα απ' όπου απουσίαζε και συγκάλεσε εκτάκτως Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να σχολιάσει ότι πρέπει να δυναμώσει ο πόλεμος «κατά της τρομοκρατίας», ενώ μαχητικά F-16 και F-4 εξαπέλυσαν ως αντίποινα επιθέσεις εναντίον 13 θέσεων του ΡΚΚ στα νοτιοανατολικά.

Την ίδια στιγμή και ενώ πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για το ότι οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για εκλογές, ο Ερντογάν υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι «οι εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να διεξαχθούν. Οποιες κι αν είναι οι συνθήκες, θα διεξαχθούν». Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Εύχομαι να μην υπάρξει αίτημα για συνεργασία (σ.σ. κομμάτων για κυβέρνηση). Αλλά αν διατυπωθεί τέτοια ευχή (από το αποτέλεσμα των εκλογών στις 7 Νοέμβρη), τότε όλοι πρέπει να λάβουν υπόψιν τους κάτι τέτοιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ