Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ
Αιφνιδιαστική συνάντηση Μέρκελ - Βούτσιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - BEΡΟΛΙΝΟ.--

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, κάλεσε χτες αιφνιδίως τον Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο Βερολίνο για συνομιλίες, με βασικά θέματα την προσφυγική κρίση και την πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά τη χτεσινή παραμονή του στο Βερολίνο μετά τις συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο, είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί την Μπούντεσταγκ και να μιλήσει στην Επιτροπή για την ΕΕ. Στη συνέχεια, επρόκειτο να συμμετάσχει στις εργασίες Ευρωπαϊκού Φόρουμ που διοργανώνει το ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ», εκφωνώντας ομιλία με θέμα: «Η Σερβία στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου, Σέρβοι αξιωματούχοι ανέμεναν πως η Γερμανίδα καγκελάριος θα ζητήσει από τον Σέρβο πρωθυπουργό επιπρόσθετη συμμετοχή της Σερβίας στην «άμβλυνση» της προσφυγικής κρίσης, με αντάλλαγμα να ανάψει για τη Σερβία το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των πρώτων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να υπάρξει δέσμευση για πρόσθετους πόρους στήριξης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της σερβικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org