Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις συνεδρίασε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από «ανάπαυλα» περίπου δύο μηνών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο έχουν καταθέσει πρόταση για γενική απεργία τον Οκτώβρη, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση.

Ο Αλέκος Αρβανιτίδης, που μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για το κίνημα και ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα απ' όλη την προηγούμενη περίοδο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη γραμμή και το περιεχόμενο της πάλης.

Αναφέρθηκε με παραδείγματα στην υποταγή της πλειοψηφίας σε όλες τις κυβερνητικές επιλογές, στην υποταγή στον ευρωμονόδρομο, στον οικονομισμό της πάλης, που αποκόβεται από την προοπτική, από το στόχο της αλλαγής τάξης στην εξουσία. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, είπε, σ' εκείνες τις δυνάμεις που έδωσαν αυτόν τον προσανατολισμό. Προκάλεσαν απογοήτευση, όταν ολόκληρο το 2014 ωθούσαν το κίνημα να βάλει πλάτη στην κυβερνητική εναλλαγή και να γίνει μέρος του προβλήματος.

Εκεί ωθούσαν οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Δημιούργησαν συνθήκες υποταγής του κινήματος στον κυβερνητισμό, όταν καλούσαν σε συλλαλητήρια για να στηρίξουν τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, που γινόταν για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Εβαζαν στο κίνημα την επίπλαστη γραμμή πάλης «μνημόνιο - αντιμνημόνιο».

Μιλώντας για τα νέα αντεργατικά μέτρα, τόνισε την ανάγκη οργάνωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς. Αναφέρθηκε επίσης στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ άλλων παρατάξεων, αν θα συμπορευτούν με τη ΓΣΕΕ στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε, τέλος, ότι ορισμένοι άργησαν να ανακαλύψουν τον επιζήμιο ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αλλά και ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα έστω και τώρα, όμως αυτό πρέπει να συνοδευτεί και με αλλαγή πολιτικής στάσης. Πρέπει, επίσης, να κριθεί και ότι η ΑΔΕΔΥ ακολουθούσε την ίδια γραμμή με τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ