Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ωμή εργοδοτική παρέμβαση σε σωματείο εργαζομένων

Την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στη λειτουργία του σωματείου καταγγέλλει το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ», στη Φωκίδα.

Η καταγγελία αφορά το κάλεσμα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας προς τους εργαζόμενους να γραφτούν στο σωματείο «για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο». Με τον τρόπο αυτό η εργοδοσία επιδιώκει να απαλλαγεί από τη σημερινή διοίκηση του σωματείου, η θητεία της οποίας λήγει το επόμενο διάστημα, καθώς στάθηκε απέναντι στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει η διεύθυνση της εταιρείας.

Ηδη η διεύθυνση της εταιρείας, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, έχει μετακινήσει συνδικαλιστές σε άλλα πόστα εργασίας, αναθέτοντάς τους ακόμα και καθήκοντα διαφορετικά από αυτά της ειδικότητάς τους, με στόχο να τους απομονώσει από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Επίσης, μια σειρά από στελέχη της επιχείρησης έσπευσαν το τελευταίο διάστημα να αιτηθούν την εγγραφή τους στο σωματείο.

Αντιδρώντας στις ενέργειες αυτές, το σωματείο αποφάσισε να μην κάνει καμία αίτηση δεκτή την περίοδο αυτή, προκειμένου να αποκρούσει την εργοδοτική παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση του. Η διεύθυνση της εταιρείας αντέδρασε στην παραπάνω απόφαση μαζεύοντας την περασμένη Τετάρτη τους εργαζόμενους στην αλλαγή της βάρδιας για να απειλήσει πως εάν δεν γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μέχρι τη Δευτέρα «θα σταματήσει η περίοδος χάριτος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «ανάγκη την επομένη μέρα όλοι να είμαστε ενωμένοι, χωρίς συγκρούσεις ώστε να έχουμε βιωσιμότητα για τα επόμενα 10 χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ