Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αποκλεισμοί δρόμων από τους μεταλλωρύχους

Σε πολύωρο αποκλεισμό των κόμβων Γοματίου - Πλανών και Στρατωνίου - Ιερισσού προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούν επαναλειτουργία της επιχείρησης, άρση της τρίμηνης διαθεσιμότητας όπου τους έθεσε η εργοδοσία και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι άνοιγαν τους δρόμους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην προκληθεί συμφόρηση. Στο μεταξύ, δεκάδες συνάδελφοί τους παρέμειναν και χτες μέσα στις υπόγειες στοές των μεταλλείων της εταιρείας στην Ολυμπιάδα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το ΣτΕ έκανε δεκτή (απόφαση 3191) την αίτηση της εταιρείας κατά του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με αυτή, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το αρμόδιο υπουργείο επέδειξε κωλυσιεργία ως προς την έγκριση των προσαρτημάτων των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή Μαντέμ Λάκκο.

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο αναφέρει ότι δεν αφορά ούτε ακυρώνει την απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας. «Με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε υπουργού, διά της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας», αναφέρει το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ