Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Εκτός τελικών Δουβαλίδης, Μπελιμπασάκη

Στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους σταμάτησε η παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη και της Μαρίας Μπελιμπασάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Στα 110 μ. με εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης αποκλείστηκε από τον τελικό αφού τερμάτισε 8ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 13.79, πολύ μακριά απ' την καλύτερη φετινή του επίδοση που ήταν 13.33. Ετσι κατέλαβε την 24η στη συνολική κατάταξη του αγωνίσματος. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ατυχία χτύπησε και πάλι τον Ελληνα σπρίντερ αφού μετά τον πυρετό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες, ένα λάθος του στο τρίτο εμπόδιο της κούρσας των ημιτελικών ήταν αυτό που του στέρησε το κάτι παραπάνω.

Στα ημιτελικά των 200 μ. στις γυναίκες η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια κούρσα ανάλογη των προκριματικών, όταν και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ. Τρέχοντας από την εσωτερική, τερμάτισε στην όγδοη θέση με χρόνο 23.28. Στο σύνολο ήταν 23η ανάμεσα σε 24 αθλήτριες.

Η ώρα του Μπανιώτη στο ύψος

Στον προκριματικό του ύψους θα μετάσχει τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ο Κώστας Μπανιώτης, που θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά τη 13η θέση που κατέλαβε στον τελικό της Μόσχας πριν από δύο χρόνια. Ο Ελληνας άλτης ωστόσο έχει δύσκολη αποστολή φέτος αφού θα πρέπει να υπερβεί την καλύτερη φετινή του επίδοση, τα 2,28 μ., προκειμένου να βρεθεί κοντά στα 2,31 που είναι το αρχικό όριο πρόκρισης για τον τελικό του αγωνίσματος. Στο ίδιο αγώνισμα θα μετάσχει και ο Δημήτρης Χονδροκούκης εκπροσωπώντας την Κύπρο.

«Απογειώθηκε» ο Τέιλορ στο τριπλούν

Μέχρι τα ημιτελικά στα 110 μ. με εμπόδια έφθασε ο Κώστας Δουβαλίδης στο Πεκίνο

Eurokinissi

Μέχρι τα ημιτελικά στα 110 μ. με εμπόδια έφθασε ο Κώστας Δουβαλίδης στο Πεκίνο
Συγκλονιστικός ήταν ο χτεσινός τελικός στο τριπλούν ανδρών, με τον Αμερικανό Τέιλορ να κυριαρχεί σημειώνοντας μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα, με άλμα στα 18,21 μ. και μάλιστα στην τελευταία του προσπάθεια. Ο Τέιλορ έγινε ο μόνος αθλητής τα τελευταία 20 χρόνια που πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ 18,29 μ. του Βρετανού Τζόναθαν Εντουαρντς, που κρατάει απ' το 1995. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Κουβανός Πικάρντο, που έμεινε μακριά απ' τις καλές του επιδόσεις, κάνοντας καλύτερο άλμα μόλις στα 17,73 μ. και τρίτος ο Πορτογάλος Εβόρα με 17,52.

Κυρίαρχος και στα 200 μ. ο Μπολτ

Με μεγαλύτερη άνεση απ' ό,τι στα 100 μ. ο Μπολτ επιβεβαίωσε και στο Πεκίνο την κυριαρχία του στα 200 μ., αγώνισμα στο οποίο δεν έχει χάσει ποτέ απ' το 2008. Ο Τζαμαϊκανός πρώτευσε με χρόνο 19.55 αφήνοντας αρκετά πίσω του τον μεγάλο του αντίπαλο Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν με 19.74. Τρίτος ήταν ο Τζομποντβάνα (Νότια Αφρική) με 19.87.

Πρωτιά Φίλιξ στα 400 μ. με ρεκόρ

Με μια σπουδαία επίδοση, αφού σημείωσε τον καλύτερο φετινό χρόνο παγκοσμίως στο αγώνισμα, η Αμερικανίδα Αλισον Φίλιξ πήρε την πρώτη θέση στα 400 μ. με 49.26, που αποτελεί ρεκόρ ΗΠΑ. Δεύτερη ήταν η Σόνι Μίλερ απ' τις Μπαχάμες με 49.67 και τρίτη η Τζαμαϊκανή Τζάκσον με 49.99.

Τρίτωσε το καλό για Βλόνταρτζικ

Το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Πολωνή Ανίτα Βλόνταρτζικ στη σφυροβολία με βολή στα 80,85 μ. Δεύτερη ήταν η Κινέζα Ζανγκ με 76,33 και τρίτη η Γαλλίδα Ταβερνιέ με 74,02.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ