Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κάλεσμα για δημιουργία νέου καλλιτεχνικού έργου

Αφίσας, φωτογραφίας και μελοποιημένης ποίησης

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού και οδεύοντας προς την κορύφωση του 41ου Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον, η ΚΝΕ διεξάγει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα διαγωνισμό αφίσας και φωτογραφίας, ενώ απευθύνει και κάλεσμα μελοποίησης έργων του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» διοργανώνουν διαγωνισμό αφίσας και φωτογραφίας, με θέμα εμπνευσμένο από το στίχο του Κ. Βάρναλη: «Απ' τα μπουντρούμια και την εξορία, η νέα του κόσμου ξεκινά Ιστορία». Νέες και νέοι καλλιτέχνες, γραφίστες, φωτογράφοι και σκιτσογράφοι καλούνται να τιμήσουν τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους χιλιάδες και χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες που φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν απ' το αστικό κράτος, γιατί πάλεψαν για τη λευτεριά του λαού και την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Οι αφίσες πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

1. ΚΝΕ

2. Σφυροδρέπανο

Οι αφίσες που θα σταλούν, θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Μέγεθος τελικής εκτύπωσης 50x70 cm

2. Resolution έως 300 dpi

3. Χρωματικό σύστημα CMYK

4. Ο τύπος αρχείου να είναι pdf

5. Μαζί με αυτό το αρχείο να σταλεί το ίδιο και σε μορφή jpg σε Α4 ως δείγμα

Για τη φωτογραφία:

Οι φωτογράφοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, φωτογραφίζοντας τόπους φυλάκισης, μαρτυρίου και εξορίας. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από περιγραφή του θέματος και τον τόπο λήψης. Οι φωτογραφίες που θα σταλούν, μπορούν να έχουν περάσει ηλεκτρονική επεξεργασία. Οι φωτογράφοι μπορούν, επίσης, με βάση τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει, να φιλοτεχνήσουν και αφίσα. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg), να έχουν ελάχιστη ανάλυση 300 dpi και η μεγαλύτερή τους πλευρά να μην είναι μικρότερη από 3.000 pixels.

Οι φωτογραφίες και οι αφίσες που θα σταλούν, θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ efestival.kne.gr, σε ειδική ενότητα. Οι φωτογραφίες και οι αφίσες που θα σταλούν ως την 1η Σεπτέμβρη 2015, θα προβληθούν σε διαμορφωμένο χώρο στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Οροι συμμετοχής: Ο κάθε δημιουργός έχει δικαίωμα συμμετοχής με μία έως τρεις αφίσες και πέντε φωτογραφίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες τους και τις φωτογραφίες τους μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη 2015, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@odigitis.gr. Επίσης και ταχυδρομικά, στα γραφεία του «Οδηγητή», στη διεύθυνση Κοτοπούλη 11 και Βερανζέρου, ΤΚ 10681, Αθήνα. Ολες οι δημιουργίες θα πρέπει να συνοδεύονται από τα στοιχεία του δημιουργού (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). Σε διαφορετική περίπτωση, οι συμμετοχές δε θα γίνονται δεκτές.

Μελοποίηση ποιημάτων του Χικμέτ

Η Πολιτιστική Επιτροπή και η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ καλούν, επίσης, νέους μουσικούς να εμπνευστούν από το έργο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και να μελοποιήσουν ποιήματά του. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των έργων είναι η Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015. Η παρουσίασή τους θα γίνει στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στη Σκηνή Πολιτισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για διευκρινίσεις, καθώς και αν χρειάζονται υποστηρικτικό υλικό, στο τηλ. 6972774899 και στο festival@kne.gr.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ