Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πασχίζει να αντιπολιτευτεί με αιχμή το μεταναστευτικό

Να αντιπολιτευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το μεταναστευτικό επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις αποδέχονται και υπηρετούν το ευρωατλαντικό πλαίσιο, το οποίο γεννά πόλεμο, φτώχεια και προσφυγιά.

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαθεοδώρου είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς όπως και σε άλλα θέματα της κοινωνίας και της χώρας, η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από εκκωφαντική απραξία, έλλειψη αντανακλαστικών και παντελή απουσία σχεδίου (...) Οι εκατοντάδες πρόσφυγες στο Πεδίον του Αρεως και οι χιλιάδες στα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν τις αναλύσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου και τους αργούς ρυθμούς ανταπόκρισης από την κυβέρνηση».

Εξωραΐζοντας το ρόλο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και των ΜΚΟ, κάλεσε την κυβέρνηση: «Nα επικεντρωθεί στην άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων οι οποίοι παραμένουν αβοήθητοι σε δρόμους, πλατείες και πρόχειρους καταυλισμούς. Nα αξιοποιήσει άμεσα τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για τη δημιουργία και χωροθέτηση δομών, υποδοχής και φιλοξενίας. Να αναλάβει πρωτοβουλίες πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου από κοινού με χώρες του ευρωπαϊκού νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να εντείνει τη συνεργασία με την ΕΕ. Να υποστηρίξει ενεργά την κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΜΚΟ για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των ροών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ