Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Προτεραιότητες» συμφωνία και «συναίνεση»

Eurokinissi

Κάλεσμα στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει τάχιστα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για να αποκατασταθούν οι γραμμές χρηματοδότησης των ντόπιων μονοπωλίων, απευθύνει η ΝΔ.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κ. Καραγκούνης, μιλώντας χτες στο «Bήμα Fm». Αρχικά, αφού χαρακτήρισε «προτεραιότητα» το κλείσιμο συμφωνίας με τους «εταίρους», επεχείρησε να εμφανίσει τη ΝΔ διαφοροποιούμενη από το περιεχόμενό της: «Να δούμε όμως τι είδους συμφωνία θα είναι», «ανέβηκε εφιαλτικά το κόστος αυτούς τους έξι μήνες», «πάμε για τρίτο μνημόνιο και πρέπει να δούμε τι μέτρα θα περιλαμβάνει».

Ωστόσο, αμέσως μετά έκανε σαφές ότι η ΝΔ θα τα υπερψηφίσει αυτά τα μέτρα: «Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα Τσίπρα - Καμμένου», αλλά «δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε» και «έχουμε προτάξει το εθνικό συμφέρον».

Ακολούθως, συνεχίζοντας στην προπαγανδιστική τακτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και η τωρινή περί αντισταθμιστικών, άρσης των επιπτώσεων κ.λπ. είπε: «Θα κάνουμε (σ.σ: ως ΝΔ) και προτάσεις, και όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα, με συγκεκριμένη πολιτική να μπορέσουμε να τα αποτρέψουμε, και να μπορέσουμε να τα θεραπεύσουμε όταν θα υπάρξει δυνατότητα»!

Οντας στην ίδια προπαγανδιστική γραμμή με την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν παρέλειψε να την καλέσει σε «συναίνεση» και «συνεννόηση», «να συνεννοηθούμε για να μην έρθουν τα χειρότερα».

Μάλιστα, όπως είπε, «αν μας καλούσαν να συμμετάσχουμε στη διαπραγμάτευση, πολύ πιθανό είναι να το βλέπαμε θετικά». Και «στη λογική μιας συνεννόησης και μιας κοινής ομάδας διαπραγμάτευσης εμείς δεν λέμε "όχι"».

«Εμείς είμαστε εδώ για να συνεννοηθούμε» επέμεινε, και εξηγώντας ποιες μπορεί να είναι οι μορφές αυτής της «συναίνεσης», είπε ότι μπορεί να είναι κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», επίδειξη «ανοχής» στη Βουλή, ή «συμφωνημένος χρόνος εκλογών».

Εδικά στο τελευταίο, ξόρκισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» να στηθούν τώρα κάλπες, προειδοποιώντας για επιπλέον άνοιγμα του δημοσιονομικού κενού (άλλα 3 με 5 δισ. ευρώ, όπως είπε), και ζητώντας «να υπάρξει σύνεση» στην κυβέρνηση ώστε «να μην υπάρχει πολιτική αστάθεια», που όπως έκανε σαφές θα προκαλέσει νέα προβλήματα στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία.

«Εθνική Ελλάδος με πρωθυπουργό Τσίπρα»

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω τα περί «συνεννόησης», ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» είπε, μεταξύ άλλων: «Εχουμε τον πόλεμο της γενιάς μας που κρατά πέντε χρόνια. Η λύση είναι μια κυβέρνηση με τους καλύτερους που θα είναι η Εθνική Ελλάδας».

Πρόσθεσε πως την κυβέρνηση αυτή θα απαρτίζουν κόμματα που πιστεύουν στην «ευρωπαϊκή προοπτική» της χώρας και τόνισε πως δεν θα είχε αντίρρηση να ήταν πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας, δεδομένου ότι είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. «Δεν το βλέπω μικρόψυχα», είπε...

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τις ηγετικές της εμφανίσεις η Ντ. Μπακογιάννη επισκέφτηκε χτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, προκειμένου, επισήμως, να του εκφράσει την «πολύ μεγάλη ανησυχία» της για τις «διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα του μεταναστευτικού». Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι «έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν δύναται να το διαχειριστεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ