Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Καταγγέλλει ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό

Την «ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής» στο μεταναστευτικό διαπίστωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, κατά την επίσκεψή του χτες στα σημεία άφιξης των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και στα κέντρα καταγραφής, κράτησης και «φιλοξενίας» στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αποφασίσει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το χάος που υπάρχει από κάτω του, με τα πολλά υπουργεία που δεν αποφασίζουν τίποτα και να ορίσει έναν επικεφαλής ο οποίος θα συντονίσει όλη τη δουλειά για τη μετανάστευση», «να ορίσει έναν επικεφαλής ο οποίος θα αναλάβει να συντονίσει τις ενέργειες του Λιμενικού, της Αστυνομίας, των υγειονομικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δράσεις των ΜΚΟ».

«Οι υπουργοί του απέτυχαν», πρόσθεσε, και πρότεινε παράλληλα τη δημιουργία κέντρων σε Μυτιλήνη, Χίο και Κω, που θα συντονίζουν όλες τις ενέργειες, αλλά και τη μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών μονάδων ανά την Ελλάδα σε «ανοικτά κέντρα φιλοξενίας» μεταναστών, με γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ανθρώπους που θα παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα.

Υποστήριξε, δε, ότι η ΕΕ ακόμη περιμένει μια συγκεκριμένη πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αποδεσμεύσει 500 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη «και η Ευρώπη να δείξει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», σκορπώντας κι αυτός απ' την πλευρά του αυταπάτες ότι μπορεί μια διακρατική ένωση του μεγάλου κεφαλαίου να έχει τέτοια χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ