Σάββατο 25 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γεύμα με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας

Γεύμα στους πολιτικούς αρχηγούς παρέθεσε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, στο προεδρικό μέγαρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απρίλη και την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, Θανάσης Παφίλης, καθώς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρισκόταν στην προγραμματισμένη διήμερη περιοδεία του στη Σύρο. Σε δήλωση του προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, ο Θ. Παφίλης δήλωσε πως «εκπροσωπεί το ΚΚΕ στη συμβολική εκδήλωση που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκλειστικά για την 41η επέτειο αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Το πρωί εξάλλου, ο Πρ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του πρώην στρατοπέδου της ΕΑΤ - ΕΣΑ στο πάρκο Ελευθερίας.

Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, αποχώρησαν χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια δήλωση.

Αντίθετα, σε δηλώσεις προχώρησαν οι επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, και του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας τα περί «συνεννόησης» ανάμεσα στα αστικά κόμματα πάνω στα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, ο Στ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «κομβική στιγμή» για τη χώρα και ανέφερε: «Είναι πρωτοφανές να συμφωνούν τόσοι πολλοί βουλευτές στις κυρίαρχες επιλογές της χώρας. Αυτό είναι καλό και πάνω εκεί πρέπει να χτίσουμε (...) Είμαστε όλοι ακόμη δεσμευμένοι από την πρώτη μας απόφαση (σ.σ. την απόφαση που συνυπέγραψαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ) ότι η χώρα για να πορευτεί πρέπει να έχει έναν κοινό βηματισμό μέχρι να σταθεροποιήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή ζώνη και το ευρώ». Ανέφερε, επίσης, ότι «πήραμε απαντήσεις, κυρίως, από τον πρωθυπουργό ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν το επόμενο διάστημα να λύσει όλες αυτές τις εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί όλους αυτούς τους μήνες». Χαρακτήρισε απόλυτα εφικτή «τη συμφωνία στις 18 ή στις 19 του μήνα», ενώ συμπλήρωσε ότι «δε νομίζω ότι θέλει κάποιος έναν εκλογικό αιφνιδιασμό. Ούτε κατάλαβα ότι ο πρωθυπουργός έχει τέτοια πρόθεση». Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η προτροπή του στο λαό... να μείνει ήσυχος ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη και «να πάει διακοπές»...

Αντίστοιχα, η Φ. Γεννηματά, δήλωσε ότι: «Σήμερα που καταρρέει ο διαχωρισμός "μνημόνιο - αντιμνημόνιο", ο δρόμος είναι ένας, αυτός της συνεννόησης. Μόνο μέσα από συνεργασία μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, που δίνει ασφάλεια για το αύριο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ