Σάββατο 25 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
«Ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού κι ανευθυνότητας»

Για «ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού κι ανευθυνότητας» κατηγορεί το Ποτάμι την κυβέρνηση, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Γ. Πανούση πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες αν προχωρούσε σε δημοψήφισμα.

Γράφουν οι του Ποταμιού στη σχετική ανακοίνωσή τους: «Οι πορφυρογέννητοι έριξαν ζαριές ενώ γνώριζαν την επερχόμενη καταστροφή. Προχώρησαν αδίστακτα στις επιλογές τους, αδιαφορώντας για τη χασούρα δισεκατομμυρίων της ελληνικής οικονομίας και τους χιλιάδες νέους ανέργους των επιχειρήσεων που έκλεισαν. Και μετά για να αποφύγουν την οργή του κόσμου για τις επιλογές τους, άρχισαν να σερβίρουν τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας. Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σιγά σιγά όλα αποκαλύπτονται».

Παραπέρα, σε δική του τοποθέτηση ο βουλευτής του μορφώματος, Χ. Θεοχάρης, μιλά για «εικόνα καταστροφής» το τελευταίο δίμηνο στην οικονομία. «Οι πράξεις και παραλείψεις μιας κυβέρνησης που εδώ και πέντε μήνες δρούσε ως μαθητευόμενος μάγος, ώθησαν τις αντοχές της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας στα όριά τους» υποστηρίζει και παραπέμπει στο εξαμηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού (Γενάρης - Ιούνης 2015).

Σε αυτή τη βάση, στο Ποτάμι προειδοποιούν την κυβέρνηση, αναφορικά και με τη στήριξη που της παράσχουν σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, όποτε είναι να περάσει αντιλαϊκά μέτρα, σε συνεννόηση με τους «εταίρους» τους σε εσωτερικό και εξωτερικό:

«Στο Ποτάμι παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στο στρατηγικό στόχο παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες, πως θα μπορέσει ες αεί να ρίχνει τις ευθύνες σε εξωχώριους εκβιαστές και πραξικοπηματίες, τη στιγμή που η καταστροφή που μόνη της σπέρνει, δημιουργεί καθημερινά νέα θύματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ