Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥ
Αδιαφορεί και βρίζει το υπουργείο Παιδείας!

«Ηλίθια» και «γελοία» η κατάληψη του Γενικού Προξενείου, υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας χτες στη Βουλή! Στ. Παναγιώτου: Κινδυνεύουν τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών από τις καρκινογόνες ουσίες!

Με ύβρεις και μετάθεση ευθυνών, απάντησε χθες προκλητικά, στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Ανθόπουλος, στο αίτημα των φορέων γονέων που ζητούν τη μεταστέγαση του 2ου Δημοτικού και 1ου Λυκείου του Μονάχου, για τα παιδιά των μεταναστών, και μάλιστα προέβησαν σε κατάληψη του Γενικού Προξενείου του Μονάχου.

Οι φορείς ζητούν τη μεταστέγαση λόγω του εντοπισμού της καρκινογόνας ουσίας PCB, σε υψηλά επίπεδα στο κτίριο. Η τοποθέτηση του υφυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Παναγιώτου, ο οποίος κατέθεσε και τη σχετική Ερώτηση, η οποία συζητήθηκε. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση λέγοντας ότι «οι μετρήσεις που έγιναν από κρατικούς φορείς της Γερμανίας, δεν εμφανίζουν επικινδυνότητα ρύπων».

Υποστήριξε επίσης ότι «το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα 2 σχολεία είναι της Γερμανίας και όχι της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης». Μάλιστα δεν παρέλειψε να «κατηγορήσει τους διαμαρτυρόμενους φορείς, κάνοντας λόγο για «ηλίθιες καταλήψεις που εκθέτουν τη χώρα», προσθέτοντας πως «τέτοιες γελοιότητες δεν τις ανέχεται κανείς» και ότι «γελούν μαζί μας οι Γερμανοί», ενώ επίσης με έμφαση τόνισε ότι είναι «κομμουνιστές αυτοί που κάνουν την κατάληψη». Παράλληλα, υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας έκανε «γενικώς» επαφές με το Δήμο Μονάχου προσβλέποντας σε μια «προσωρινή λύση».

Πάντως ενδεικτική για την αναγνώριση της σημασίας του προβλήματος (για το οποίο το υπουργείο Παιδείας αρκέστηκε σε επαφές) είναι η εντολή που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού Κ. Πατερμαλή, προκειμένου να μεταβεί στο Μόναχο και να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου, τόνισε ότι «στην προκειμένη περίπτωση, η επιτροπή που έκανε τη μέτρηση και δεν είναι καθόλου αμφιλεγόμενη, δείχνει ότι τα PCB είναι σε επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών μεγέθη, συγκεκριμένα 6.000 nanagram σε μια αίθουσα, 11.000 σε άλλη και 110.000 στο ταβάνι. Καταλαβαίνετε ότι το κτίριο αυτό είναι ακατάλληλο και πρέπει να πάρετε μέτρα, γιατί γνωρίζετε ότι υπάρχει το πρόβλημα από το 1998.Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν στο εσωτερικό της χώρας εφαρμόζετε μια αντιλαϊκή πολιτική; Θα περίμενε κανείς να ενδιαφερθείτε για τα παιδιά των μεταναστών, για το πιο φτωχό κομμάτι του ελληνικού λαού, που χρειάστηκε να μεταναστεύσει;». Υποστήριξε μάλιστα ότι «η επιτροπή παιδείας προχώρησε στην ενοικίαση (σσ του κτιρίου) γιατί είναι φθηνό».

Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω

Παρά τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που εκτόξευσε ο Γ. Ανθόπουλος, οι γονείς και οι μαθητές δεν πτοήθηκαν, αλλά αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, συνεχίζουν την κατάληψη του Προξενείου και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ωστόσο, μέχρι αργά χτες το βράδυ τα μέλη της Επιτροπής Κατάληψης του Γενικού Προξενείου Μονάχου έπεφταν, για άλλη μια φορά, θύματα εμπαιγμού του υπουργείου Παιδείας, αφού η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για χθες το πρωί, με εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών δεν είχε γίνει. Από την άλλη κλιμακώνεται το κύμα συμπαράστασης προς τους καταληψίες και αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι μαθητές του Angelfinger σχολείου πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ