Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πολύμορφες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ

Δημιουργώντας...
Δημιουργώντας...
Στο χώρο της κατασκήνωσης στην όμορφη παραλία της Καραθώνας, αυτές τις δύο μέρες ξεδιπλώθηκε παράλληλα ένα πρόγραμμα πλούσιων, πολύμορφων και φροντισμένων δραστηριοτήτων κι επισκέψεων για μικρότερα παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών, τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, που καλλιεργούσε αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συντροφικότητα, η γνώση, η διεκδίκηση και ο αγώνας, αλλά και για να περάσουν δυο μέρες γεμάτες διασκέδαση και φυσικά με πολλά παιχνίδια μέσα κι έξω από τη θάλασσα.

Μέσα από ιστορικό και φωτογραφικό υλικό, ξεναγήσεις, μέσα από την ποίηση και τη λογοτεχνία, γνώρισαν και βάδισαν στα χνάρια των ηρώων του λαού μας, μαθαίνοντας ότι τίποτα δε χαρίζεται, αλλά τα πάντα κατακτώνται με αγώνα. Προετοίμασαν και παρουσίασαν συλλογική έκθεση με θέμα: «Αγώνες και θυσίες του λαού μας: Ανθρωποι αυτοί οι γίγαντες». Παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα», βασισμένη στο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη, από την ομάδα παιδικού θεάτρου της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ κι επιφύλαξαν ένα θερμό χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές, το περισσότερο για τον Μέλιο, το παιδί που κατόρθωσε να μετρήσει όλα τ' άστρα και να τα βρει και σωστά, που όλοι ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά...

Από την ξενάγηση στην Ακροναυπλία
Από την ξενάγηση στην Ακροναυπλία
«Πού θα γίνει το 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο;» «Ραντεβού του χρόνου!» Αυτά τα λόγια κυριαρχούσαν την τελευταία μέρα του Διημέρου, όταν αποχαιρετιόντουσαν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ και ο καθένας πήγαινε στην περιοχή του... Αναμνηστικές φωτογραφίες και για τελευταία φορά τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι της κατασκήνωσης, που το έφτιαξαν μόνοι τους την Παρασκευή. Οι φωνές τους δυναμώνουν, όταν τραγουδούν: «Παίζουμε, γελάμε, τραγουδάμε όλοι μαζί με κέφι και χαρά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org