Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ο Δον Κιχώτης των φαναριών...

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος Παντείου Πανεπιστημίου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «O Δον Κιχώτης των φαναριών: Μεταμορφώσεις του περιπλανώμενου από τον Θερβάντες στον Γκεβάρα», την Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιούλη, στις 21.00, στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, (Κοδριγκτώνος 21 - Πατησίων 101 - πλησίον ΗΣΑΠ «Βικτώρια»).

Οπως λέει το Κέντρο, μεταξύ άλλων για την παράσταση: «Ανάμεσα στα τόσα εκατομμύρια των θαυμαστών του "Δον Κιχώτη", της συγκλονιστικής δημιουργίας του Θερβάντες, που τα τετρακόσια χρόνια από το θάνατό του τιμούμε το 2016, συγκαταλέγεται και ο μεγαλύτερος επαναστάτης του 20ού αιώνα: Ο Τσε Γκεβάρα που είχε πάντα ένα αντίτυπο του έργου στο πολεμικό σακίδιό του και ταυτιζόταν με τον "Ιππότη της ελεεινής μορφής" στα προσωπικά και τα πολιτικά κείμενά του. Η συνάντηση αυτή ανάμεσα στον ιππότη και τον γκουεριγιέρο έχει από καιρό καταστεί ένα παγκόσμιο σύμβολο που μαγνητίζει τους πιο σημαντικούς δημιουργούς και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη».

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε μια πρωτότυπη παράσταση τη θεατρική εκδοχή αυτής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης σχέσης, μέσα από το κείμενο του Κιχώτη, τα ημερολόγια και τις βιογραφίες του Τσε, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, που δένονται με τον χορό και την κιθάρα του ισπανικού φλαμένκο, καθώς και με την ελληνική τέχνη του θεάτρου σκιών

Συντελεστές: Κείμενο - σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης. Διδασκαλία φλαμένκο, χορογραφία: Νατάσα Ντέκα. Κιθάρα, μουσική επιμέλεια: Σπύρος Καρβέλας. Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Μητράκας. Φωτογραφίες: Αντρέας Σιμόπουλος.

Παίζουν: Ευτυχία Βαϊμάκη, Μίμης Καπέρδος, Τζωρτζίνα Κώνστα, Αργυρώ Λογαρά, Εβίτα Λύκου, Κώστας Μητράκας, Διονύσης Χριστόπουλος.

Είσοδος: 7 ευρώ


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org