Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Τεράστιες ελλείψεις σε νερό, καύσιμα, τρόφιμα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΣΑΝΑΑ.--

Δραματική και αφόρητη είναι η ζωή για εκατομμύρια αμάχους της Υεμένης, αφού οι ελλείψεις σε καθαρό, πόσιμο νερό επιδεινώνουν κατά πολύ τις άλλες μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα, πολλοί άμαχοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν νερό δίνουν το 30% του εισοδήματός τους καθώς οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί από τον περασμένο Μάρτη, οπότε ξεκίνησε η επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στη χώρα. Οπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο «Ρόιτερς», τέσσερα κυβικά μέτρα νερού στοιχίζουν 10.000 ριάλια Υεμένης (περίπου 47 δολάρια) πολύ υψηλό ποσό, όχι μόνον για τα δεδομένα του φτωχότερου λαού της Αραβικής Χερσονήσου, αλλά και σε σχέση με την τιμή πώλησης του νερού διεθνώς...

Πανάκριβα είναι και τα καύσιμα, αφού εξαιτίας των βομβαρδισμών έχουν καταστραφεί αποθήκες, διυλιστήρια και πετρελαιοπηγές, με αποτέλεσμα 20 λίτρα αργού πετρελαίου να κοστίζουν περίπου 40 δολάρια στη μαύρη αγορά και 20 λίτρα ντίζελ πάνω από 100 δολάρια.

Οι Σαουδάραβες ιμπεριαλιστές φαίνεται πως δεν αρκούνται μόνον στις βόμβες που ρίχνουν από τις 26 Μάρτη για να αιματοκυλίσουν το λαό της Υεμένης αλλά και σε άλλα πιο δόλια μέσα. Πληροφορίες του ημι-επίσημου ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS ανέφεραν χτες πως «δεκάδες Υεμενίτες» μολύνθηκαν με τους ιούς που προκαλούν το ΑIDS, την ηπατίτιδα και άλλες μολυσματικές ασθένειες όταν τους χορηγήθηκαν φάρμακα που συμπεριλαμβάνονταν σε φορτίο «ανθρωπιστικής» βοήθειας της Σαουδικής Αραβίας.

Σχετικές καταγγελίες φέρεται πως έκανε στο πρακτορείο FARS ο Δρ. Χασάν Καρίμ που υποστήριξε ότι τα δεκάδες κρούσματα μολύνσεων έγιναν έπειτα από τη χορήγηση φαρμάκων του «φορτίου βοήθειας» από τη Σ. Αραβία και ότι την ύπαρξη ιών στο φορτίο με τα φάρμακα επιβεβαίωσαν ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μολονότι ο τελευταίος δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον έως χτες σχετική ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λιμοκτονούν εκατομμύρια άμαχοι εξαιτίας της επέμβασης(12/8/2015)
Ατέλειωτος ο εφιάλτης της επέμβασης(11/8/2015)
«Καθημερινές» οι σφαγές δεκάδων αμάχων...(8/7/2015)
«Διπλωματική παρέμβαση» Κέρι(7/5/2015)
Επιθέσεις - αντίποινα από τους Χούτι στη Σαουδική Αραβία(6/5/2015)
Ενισχυμένη η «Αλ Κάιντα» από τις επιδρομές(17/4/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org