Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Φονική επίθεση σε βάρος του γενικού εισαγγελέα

Μετά το μακελειό στο κέντρο του Καΐρου
Μετά το μακελειό στο κέντρο του Καΐρου
ΚΑΪΡΟ.--

Στο φονικό στόχαστρο φανατικών ισλαμιστών βρέθηκε χτες το μεσημέρι στο Κάιρο ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτιου, Χισάμ Μπαρακάτ.

Το κομβόι αυτοκινήτων που τον συνόδευε από το σπίτι του προς τα δικαστήρια δέχτηκε βομβιστική επίθεση από παρακείμενο ΙΧ που φαίνεται πως είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά και τα οποία πυροδοτήθηκαν με τηλεχειριστήριο. Η ισχυρότατη έκρηξη προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του εισαγγελέα σε πρόσωπο, ώμο, θώρακα και ήπαρ και ξεψύχησε ώρες αργότερα σε νοσοκομείο της Ηλιούπολης του Καΐρου. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν άλλα δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα εννιά.

Ο Μπαρακάτ είχε διοριστεί στο συγκεκριμένο αξίωμα τον Ιούλη του 2013 από τη μεταβατική κυβέρνηση Μανσούρ, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου ισλαμιστή Προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι. Ο Γ. Εισαγγελέας είχε ζητήσει να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία 15 ανώτατων στελεχών των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και τη σύλληψη του επικεφαλής των τελευταίων, Μοχάμεντ Μπάντι για υποκίνηση βίας έξω από το αρχηγείο της προεδρικής φρουράς.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Λαϊκή Αντίσταση στη Γκίζα» με μήνυμα που ανάρτησε σε σελίδα στο Facebook.

Η επίθεση σε βάρος του Χισάμ Μπαρακάτ θεωρείται η πρώτη μεγάλη δολοφονική επίθεση κατά κυβερνητικού και δικαστικού αξιωματούχου από την επίθεση αυτοκτονίας το 2013 κατά του τότε υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ