Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΕ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Επαφές για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

Από τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες ο Κινέζος πρωθυπουργός
Από τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες ο Κινέζος πρωθυπουργός
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Η Κίνα μελετά τη σύσταση μιας «επενδυτικής πλατφόρμας» για να «στηρίξει» το «πακέτο Γιούνκερ» σημείωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, χτες, κατά την έναρξη του επιχειρηματικού Φόρουμ Κίνας - ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το «Σινχουά», ο Λι ανέφερε πως το Ταμείο που έχει συγκροτηθεί για την προώθηση του «Δρόμου του Μεταξιού» (σ.σ. ενεργειακών και εμπορικών επενδυτικών σχεδίων που προωθεί το Πεκίνο) θα παράσχει στήριξη στη συνεργασία Κίνας - ΕΕ ειδικά στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, της κατασκευής υποδομών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Στο χτεσινό πρόγραμμα των επίσημων επαφών του συμπεριλαμβανόταν και συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Λι Κεκιάνγκ δήλωσε ότι το Πεκίνο στηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή «διαδικασία ολοκλήρωσης», αλλά και ότι θα παραμείνει ένας υπεύθυνος και μακροπρόθεσμος κάτοχος ευρωπαϊκών ομολόγων. Αναφερόμενος μάλιστα στις εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα, ο Κινέζος πρωθυπουργός σημείωσε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την Ευρώπη αλλά και τους δεσμούς μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ.

Από τη μεριά του, ο Σουλτς επισήμανε ότι οι πολιτικοί και οικονομικοί δεσμοί των δύο πλευρών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον και των δύο. Η Κίνα παίζει ένα σημαντικό ρόλο σε πολλά διεθνή θέματα, όπως η ανάπτυξη ισορροπημένου εμπορίου, η περιφερειακή ασφάλεια όπως και η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ