Κυριακή 28 Ιούνη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Η λογική ως χυδαιότητα

1. Ο μεγάλος θαυμασμός και η βεβαιότητα ότι οι κηδεμόνες μας είναι αυθεντίες παρέσυραν αυτήν τη φορά τους Αριστερούς στην επαιτεία, να παρακαλούν αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα. Οι Αριστεροί ψοφάνε για εκλεκτικές συγγένειες, γι' αυτό αντέχουν σε όσες τιμωρίες κι αν τους υποβάλουν.

2. Τα κατάφεραν. Δημιούργησαν ένα φιάσκο άνευ προηγουμένου με την ψευδαίσθηση ότι δικαιούνται μια νίκη μέσα στην Ευρώπη, αφού αγωνίστηκαν μέχρι τέλους χωρίς να πέσουν. Φυσικά, όποιος δεν πέφτει δεν σημαίνει ότι δεν σέρνεται, και τώρα βρισκόμαστε σ' αυτήν τη στάση.

3. Τι σπαραγμός κι αυτή η Αριστερά, να μην μπορεί να αποχωριστεί την Ευρώπη! Τι αξιολύπητο θύμα, τώρα που υπογράφουν ό,τι τους πλασάρουν, και τι βεβαιότητα ότι είμαστε όλοι ανθεκτικοί μέχρι το τέλος του κόσμου! Το μόνο που τους αξίζει είναι ο σαρκασμός μας, γιατί οι περιπλανήσεις τους μέχρι τη Ρωσία και οι ξαφνικοί επαναστατικοί θυμοί ήταν το μεγαλύτερο παιχνίδι παραπλάνησης που παρακολουθήσαμε, διακρίνοντας πίσω από την κουρτίνα την αλλοτριωμένη επιθυμία.

4. Από δω και στο εξής η καχυποψία και η εχθρότητα θα πάρουν επιτέλους σχήμα απέναντι στους Αριστερούς. Και φυσικά θα έχουν δίκιο οι πολίτες, αντιδρώντας στην ανεπανόρθωτη βλάβη την οποία ο Τσίπρας προσπαθεί να παρουσιάσει σαν ευεργεσία. Αυτό το σαράκι θα φάει την Αριστερά.

5. Ολο αυτό το διάστημα ο πολίτης κουράστηκε με τα κατακάθια της συριζαίικης φλυαρίας, με τη θαυμαστή ακρίβεια με την οποία γκρέμιζαν την Ευρώπη. Σαράντα οκτώ ώρες ήταν αρκετές για να ξεχάσουν τον εαυτό τους και να κάνουν ένα άλμα στο αντίθετο ρεύμα, σίγουροι ότι οι οπαδοί τους δεν πρόκειται να πνιγούν εκεί μέσα. Αυτά παθαίνει κανείς όταν έχει μια ελλειπτική επαφή με το περιβάλλον του.

6. Από δω και στο εξής κάθε δήλωση του Τσίπρα θα είναι σύντομη και αρκούντως ακατανόητη. Θα απομακρύνεται ολοένα από την πραγματικότητα, γιατί μόνο έτσι θα αποφεύγει τις παρεξηγήσεις και τις αντεγκλήσεις.

7. Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις έδωσαν λαβή στους Ευρωπαίους να εξαντλήσουν κάθε υπερβολή πάνω στις αδύναμες κυρίως τάξεις, που αποδείχτηκαν εύκολη λεία. Η ζωή μας βρίσκεται πλέον σε διαρκή επιτήρηση από την ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Αυτό θα βοηθήσει τους πολίτες να αφήσουν, για το συμφέρον τους, την αδράνεια. Ισως όλα αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας να τους οδηγήσουν σ' εκείνη την πολυπόθητη ενεργοποίηση ώστε να ρίξουν τις κτηνωδώς επηρμένες κυβερνήσεις που πιστεύουν πως καθορίζουν την ύπαρξή μας ακόμα και μετά θάνατον.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ