Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους

Νέα τρίωρη στάση εργασίας σήμερα (11.30πμ-2.30 μμ) και συγκέντρωση στη Βουλή (12μ) πραγματοποιούν οι έκτακτοι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, διεκδικώντας συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ «δεν έχει προβεί, επίσημα, σε καμία δέσμευση», ενώ «χορηγεί απλόχερα δισεκατομμύρια σε συναυλίες (τα μνημεία "φθείρονται" μόνο από τους απεργούς και όχι από όσα συμβαίνουν σε χώρους όπως το Ολυμπίειον), πολλοί συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ παραμένουν απλήρωτοι». Θυμίζουν ότι με το νομοσχέδιο για τα ολυμπιακά έργα επιχειρείται ο κατακερματισμός και η δημιουργία εργαζομένων «πολλών ταχυτήτων» και η αντικατάστασή τους στη φύλαξη των αρχαιοτήτων από «εθελοντές».

Υπέρ του αιτήματος των εκτάκτων τάσσεται (καθυστερημένα βέβαια) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του «αναγνωρίζει» πως η πολυετής απασχόληση των συναδέλφων τους ως ωρομίσθιων ή συμβασιούχων «έχει δημιουργήσει μεγάλο ηθικό και κοινωνικό ζήτημα». Και προσθέτει ότι «θεωρεί αναγκαία την επίλυση του ζητήματος των εκτάκτων αρχαιολόγων του ΥΠΠΟ στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους εκτάκτους στο Δημόσιο Τομέα».

Στον αγώνα των εκτάκτων συμπαραστέκεται και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, χαρακτηρίζοντας «άδικη» και «άνιση μεταχείριση» την εξαίρεση των εκτάκτων του ΥΠΠΟ από τις γενικότερες ρυθμίσεις για τους εκτάκτους και καλεί το ΥΠΠΟ «να προωθήσει άμεσα τις κατάλληλες ρυθμίσεις για δίκαιη και μόνιμη επίλυση του εργασιακού καθεστώτος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org