Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΓΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και με ημερομηνία λήξης

Κραυγή αγωνίας η ανοιχτή επιστολή τους

Από παλιότερη κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ
Από παλιότερη κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ
«Από την έναρξη της σύμβασής μας βιώνουμε την πλήρη απαξίωση, καθώς πάντα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Στην παρούσα περίοδο είμαστε απλήρωτοι από το Μάρτη του 2015, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αμοιβή των εφημεριών και των υπερωριών, τις οποίες υποχρεούμαστε να πραγματοποιούμε και για τις οποίες ουδέποτε έχουμε αποζημιωθεί έως σήμερα. Επιπρόσθετα, στο διάστημα της απλήρωτης εργασίας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε τα Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών καταβάλλοντας κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές».

Τα παραπάνω τονίζουν σε ανοιχτή επιστολή 12 εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

«Το παράδοξο -συνεχίζει η επιστολή- στη λειτουργία αυτής της κλινικής είναι ότι δημιουργήθηκε μαζί με την ημερομηνία λήξης της. Το προσωπικό της κλινικής απαρτίζεται στο σύνολό του από 17 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 13 έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ με 12μηνη σύμβαση μίσθωσης έργου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή αυτασφάλιση και απόδοση ΦΠΑ. Μολονότι τα κριτήρια πρόσληψης ήταν σύμφωνα με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, οι εργαζόμενοι εμφανιζόμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία έχουμε εξαρτημένη σχέση εργασίας και όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή».

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ στελεχώθηκε το Σεπτέμβρη του 2014 προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία της για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Κρήτης και της Νότιας Ελλάδας. Από το Γενάρη του 2015 ξεκίνησαν οι νοσηλείες των πρώτων παιδιών και εφήβων, οι οποίες συνεχίζονται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή μισθών από το Μάρτη ως τον Ιούνη του 2015. Αμεση καταβολή των εφημεριών από το Γενάρη του 2015 και υπερωριών από το Σεπτέμβρη του 2014. Τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας για τη συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της, με ένταξή της στον οργανισμό του νοσοκομείου. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ