Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υφυπουργού της ΝΔ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, αλλά και κατά του διευθυντή του γραφείου του πρώην υφυπουργού της ΝΔ Αθ. Σκορδά για ηθική αυτουργία σε απιστία, ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς. Παράλληλα, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Αθ. Σκορδά, αλλά και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για τη διερεύνηση πιθανών φορολογικών αδικημάτων. Η υπόθεση αφορά σε διάθεση δημόσιου χρήματος που δόθηκε ως επιχορήγηση στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ». Η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε σε πρόγραμμα για την ενίσχυση και επέκταση μονάδων για τη διαχείριση των αποβλήτων -όπως όμως προέκυψε από την έρευνα- αν και έλαβε κρατική επιχορήγηση, δεν προχώρησε ποτέ στην υλοποίηση της επένδυσης...

Στα τέλη του 2012 αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία από το 2010 είχε βάλει «λουκέτο» καθώς είχε παύσει να λειτουργεί, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μάλιστα, είχε πουλήσει τα μηχανήματά της σε άλλη εταιρεία. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι ακύρωσαν απόφαση του προηγούμενου υπουργού, η οποία απέτρεπε την επιχορήγηση και με διάφορες μεθοδεύσεις έδωσαν την επιχορήγηση στην εν λόγω εταιρεία.

Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις των κατηγορουμένων, όπως αναφέρεται, ανέρχεται στις 800.000 ευρώ. Μετά την άσκηση των διώξεων, η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε σε ανακριτή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ