Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμπτώσεις (2)

Την ίδια μέρα (17.6.2015), 12 εργαζόμενοι στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) έδωσαν στη δημοσιότητα μια ανοιχτή επιστολή.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν προσληφθεί το Σεπτέμβρη του 2014, με 12μηνη σύμβαση μίσθωσης έργου μέσω του ΕΣΠΑ. «Αυτό - όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι - συνεπάγεται αυτασφάλιση και απόδοση ΦΠΑ. Μολονότι τα κριτήρια πρόσληψης ήταν σύμφωνα με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, οι εργαζόμενοι εμφανιζόμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία έχουμε εξαρτημένη σχέση εργασίας και όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή. Από την έναρξη της σύμβασής μας, βιώνουμε την πλήρη απαξίωση, καθώς πάντα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Στην παρούσα περίοδο, είμαστε απλήρωτοι από το Μάρτη του 2015, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αμοιβή των εφημεριών και των υπερωριών, τις οποίες υποχρεούμαστε να πραγματοποιούμε και για τις οποίες ουδέποτε έχουμε αποζημιωθεί έως σήμερα».

Ιδού, λοιπόν, το όραμα της για «πρώτη φορά Αριστεράς»: Κατακερματισμένες εργασιακές σχέσεις με κατακρεουργημένες αποδοχές, που θα πληρώνονται όποτε βρίσκονται κονδύλια. Ετσι, δεν είναι παράδοξο - όπως λένε οι εργαζόμενοι απ' την Κρήτη -, αλλά μοιραία κατάληξη το «λουκέτο» σ' αυτή την Κλινική, που δημιουργήθηκε με την ημερομηνία λήξης της!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ