Κυριακή 14 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΝΕ
Μεγάλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Το ταξίδι του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ήδη αρχίσει με σύνθημα τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ: «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές». Την ερχόμενη βδομάδα δεσπόζουν δυο μεγάλες εκδηλώσεις στο πλαίσιό του, από τις Οργανώσεις ΑΕΙ Αττικής και Πειραιά.

Το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ γίνεται την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιούνη, στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΦΕΠΑ, Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου), όπου την πρώτη μέρα θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Η θέση του ΚΚΕ» και τη δεύτερη θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα και τις δυο μέρες θα γίνονται συναυλίες, τουρνουά, θα λειτουργούν εκθέσεις, βιβλιοπωλείο κ.ά.

Το Σάββατο 20 Ιούνη γίνεται επίσης το Φεστιβάλ του Πειραιά, που θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη (πρώην Σπάθα), στη Νίκαια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «το τραγούδι του μετανάστη» θα τραγουδήσουν η Γιώτα Νέγκα και ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, συναυλίες κ.ά.

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις αυτό το διάστημα και ανάμεσά τους το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 20 Ιούνη, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας που θα γίνει στις 19 και 20 Ιούνη στο παλιό Αρσάκειο κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org