Κυριακή 14 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδρομή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Μινσκ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), συνεχίζοντας την «παράδοση» των τελευταίων χρόνων - και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 70ή επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που τιμάται, φέτος, παγκόσμια - διοργανώνει επταήμερη εκδρομή στη Λευκορωσία (Μινσκ), στο διάστημα από 1 έως 7 Σεπτέμβρη.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία του Αντιφασιστικού Αγώνα, που στη χώρα αυτή παραμένουν άθικτα για να θυμίζουν τις τεράστιες θυσίες των λαών της ΕΣΣΔ και την ηρωική προσφορά του Κόκκινου Στρατού για τη συντριβή του φασιστικού τέρατος. Εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται: Στο Μινσκ, περιήγηση στην Πλατεία της Νίκης και επίσκεψη στο νέο κρατικό Μουσείο Ιστορίας του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου της Λευκορωσίας. Επίσκεψη στο μνημείο του Χατίν, στο «Κούργκαν Σλάβα» (Λόφος της Δόξας), στο ιστορικό πολιτιστικό συγκρότημα «Γραμμή του Στάλιν», στο Φρούριο του Μπρεστ - πόλη στην οποία υπογράφτηκε και η γνωστή ιστορική Συμφωνία Μπρεστ - Λιτόφσκ από τον Λένιν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο κ.λπ.

Για πληροφορίες και συμμετοχή, οι αγωνιστές και φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, απόγονοι και επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες πρέπει να απευθύνονται, καθημερινά μέχρι το μεσημέρι, στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - Πεδίον του Αρεως) και στο τηλέφωνο: 210.8222.952.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ