Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΠΑΜΕ: Τα γραφεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε χτες, Παρασκευή, ο Ντιβανίλντον Περέιρα, συνδικαλιστής από την οργάνωση CTB Βραζιλίας. Στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ μετέφερε την εικόνα από το συνδικαλιστικό κίνημα της Βραζιλίας και τις εντυπώσεις του από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη, στις οποίες συμμετείχε με την αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: Απέργησαν χτες εργαζόμενοι στα μεταλλεία βωξίτη, στη Φωκίδα, της πολυεθνικής εταιρείας «Κερνεός». Η απεργία έγινε ενάντια στις απολύσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 29 Μάη και κοντεύουν τις 20, αλλά και στη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, στις περικοπές μισθών, στα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε συγκέντρωση στην Αμφισσα. Στο πλάι των απεργών βρέθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

ΜΕΤΑΛΛΟ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ στο Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» χαιρετίζει τους εκατοντάδες μεταλλεργάτες για τη μεγάλη συμμετοχή τους στις εκλογές και τη στήριξη του ψηφοδελτίου της, σημειώνοντας ότι, πλέον, το Συνδικάτο είναι το δεύτερο σε δύναμη πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο Νομό Μαγνησίας. Καταγγέλλει επίσης ότι και στη διάρκεια των αρχαιρεσιών η εργοδοσία παρενέβη, όπως, για παράδειγμα, στο καρνάγιο της Αμαλιάπολης, όπου χρησιμοποίησε τραμπουκισμούς και τρομοκρατία με στόχο να εμποδιστούν να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι.

ΣΕΑΑΝ: Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων έκαναν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Μενιδίου και Αγίων Αναργύρων, διεκδικώντας να αποκατασταθούν άμεσα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η σύνταξη πάσχοντος από βαριά ρευματολογική πάθηση. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν κατάληψη στο γραφείο της διευθύντριας, η οποία ισχυρίστηκε πως έχει στείλει σχετικό έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να έχει λάβει απάντηση. Αποφάσισαν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ