Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΟΑΕΕ
Συμβολική κατάληψη σε όροφο του υπουργείου Εργασίας

Αγανακτισμένοι από το συνεχή εμπαιγμό της κυβέρνησης, απαίτησαν εδώ και τώρα την επαναπρόσληψή τους

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε συμβολική κατάληψη του 7ου ορόφου του υπουργείου Εργασίας, όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή του υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλη, προχώρησαν χτες το πρωί οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά και καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό που υφίστανται και από αυτήν την κυβέρνηση, παρά τα όσα τους υπόσχονταν προεκλογικά.

Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα που φώναζαν: «Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς ήρθε το μνημόνιο της αριστεράς». Στον ίδιο όροφο, δύο απολυμένες έστησαν χτες αντίσκηνα, δηλώνοντας ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.

Η κατάληψη ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, αφού πρώτα απέσπασαν τη δέσμευση ότι σήμερα θα συναντηθεί μαζί τους ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος. Η κινητοποίηση συνεχίζεται στα γραφεία του ΟΑΕΕ, όπου βρίσκονται τις τελευταίες πέντε βδομάδες.

Πρόκειται για περίπου 250 απολυμένους που δούλευαν με συμβάσεις έργου στον ΟΑΕΕ από το 2006 έως τα τέλη του 2013. Οι απολυμένοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και έχουν κερδίσει θετική πρωτόδικη απόφαση, που διατάσσει την άμεση επιστροφή τους στη δουλειά. Ωστόσο, η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΕΕ, επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η σημερινή, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν εφαρμόζει την απόφαση με διάφορα προσχήματα.

Ο εμπαιγμός της σημερινής κυβέρνησης αναδεικνύεται από το γεγονός ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενος σε εμπόριο ελπίδας για ψήφους, αναγνώριζε στα λόγια το δίκαιο αγώνα τους και υποστήριζε την επαναπρόσληψή τους.

Χαρακτηριστικά, οι Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Μπόλαρη και Γιάννης Σταθάς, ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή το Σεπτέμβρη του 2014, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ζητώντας από την τότε κυβέρνηση «να υλοποιηθεί η δικαστική απόφαση επαναπρόσληψης των συμβασιούχων του ΟΑΕΕ».

Από τότε, όμως, που ανέλαβε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τους ...δουλεύει ψιλό γαζί. «Πέντε μήνες κοροϊδίας», μας είπε χαρακτηριστικά μία από τις απολυμένες. Αντί για εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, έφθασε ο Δ. Στρατούλης να τους πει να περιμένουν να γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για να προσληφθούν με μοριοδότηση και όχι όλοι μαζί, αλλά σταδιακά! Δηλαδή ποτέ...

Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στηρίζουν από την πρώτη στιγμή τον αγώνα τους. Χτες ο Αλ. Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, βρέθηκε στο χώρο της κατάληψης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη. Σημείωσε ότι η μη επαναπρόσληψη των συμβασιούχων είναι απόρροια των αντεργατικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση απέναντι στους δανειστές. Σχετικό δελτίο Τύπου εξέδωσε και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ