Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι νοσηλεύονται (οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση), τραυματισμένοι μετά από φωτιά που ξέσπασε σε ιδιωτικό γηροκομείο στην Κίνα. Το περιστατικό σημειώθηκε στον οίκο ευγηρίας «Κανγκλεγιάν» στην πόλη Πινγκντινγκσχάν της κεντρικής επαρχίας Λουσάν, όπου φιλοξενούνταν συνολικά 51 ηλικιωμένοι.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ανεβαίνει τραγικά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στην Ινδία, εξαιτίας προβλημάτων που δημιουργεί η απουσία μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του καύσωνα που πλήττει πολλά κρατίδια, με θερμοκρασία που αγγίζει τους 48 βαθμούς Κελσίου. Τα χτεσινά ρεπορτάζ διεθνών και ινδικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για πάνω από 750 νεκρούς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Γάλλος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ζεράρ Αρώ, εμφανίστηκε χτες απαισιόδοξος για την πιθανότητα σύναψης μίας τελικής διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ως το τέλος Ιούνη, στη διάρκεια εκδήλωσης του «Ατλαντικού Συμβουλίου» στην Ουάσιγκτον.

ΚΑΪΡΟ.-- Δεκάδες Λίβυοι φύλαρχοι και σεΐχηδες συναντήθηκαν χτες στο Κάιρο, στο πλαίσιο τετραήμερων διαβουλεύσεων που ολοκληρώνονται την Πέμπτη, υπό την αιγίδα του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών και κεντρικό ζήτημα «την ανοικοδόμηση της Λιβύης». Το ίδιο 24ωρο, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διενεργήσουν έρευνα για το θάνατο του φοιτητή Πολυτεχνείου Ισλάμ Ατέτο, στο Κάιρο, την περασμένη βδομάδα, που σκοτώθηκε στη διάρκεια σύλληψής του από αστυνομικούς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκκενώθηκε χτες βράδυ, προληπτικά, το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, μετά από συναγερμό. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ως πιθανή αιτία το ενδεχόμενο πυρκαγιάς στο κτίριο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η «Τσάρτερ Κομιουνικέισιονς» (Charter Communications), μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες καλωδιακών υπηρεσιών, συμφώνησε χτες να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της «Time Warner Cable», έναντι 78,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

ΜΠΙΣΜΑΡΚ.-- Πιστολίδι που σημειώθηκε χτες σε πολυκατάστημα της αλυσίδας λιανικής «WalMart» στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων (συμπεριλαμβανομένου και του ένοπλου άνδρα που ξεκίνησε την επίθεση για άγνωστους λόγους) και τον τραυματισμό ενός ατόμου.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εκπρόσωπος της «Unicef» στη Νιγηρία εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχος για τη ραγδαία αύξηση των γυναικών και των κοριτσιών που αναγκάζονται να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας από τους τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ». Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι το 2014, τα δύο τρίτα των επιθέσεων αυτοκτονίας έγιναν από κορίτσια και νεαρές γυναίκες.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η Γαλλία ανακοίνωσε χτες πως «αναστέλλει» τη συνεργασία «ασφαλείας» με το κεντροαφρικανικό Μπουρούντι, με αφορμή τη βίαιη καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται από τα τέλη Απρίλη, όταν ο απερχόμενος Πρόεδρος Πιερ Νκουρουζίζα ανακοίνωσε τα σχέδιά του να διεκδικήσει για τρίτη φορά την προεδρία της χώρας. Οι νεκροί από τις συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας ξεπερνούν τους 20 και οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σομαλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης «Σαμπάμπ» έστησαν φονική ενέδρα σε οχήματα της κενυατικής αστυνομίας, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε αστυνομικούς και πυρπολώντας πέντε περιπολικά. Δύο από τους δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των Κενυατών αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ