Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
ΟΙ ελλείψεις ταλαιπωρούν καρκινοπαθείς

Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις παρουσιάζονται στο Θεαγένειο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα χιλιάδες καρκινοπαθείς να ταλαιπωρούνται, όπως καταγγέλλουν, μέχρις εξαντλήσεως! Τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας, καταγγέλλει με επιστολή του προς τον αρμόδιο εισαγγελέα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης, που εκπροσωπεί 1.500 καρκινοπαθείς.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι πεπαλαιωμένα. Καταγγέλλεται ότι αν και υπάρχει ένα μόνο Stimulator (ειδικό μηχάνημα) για ασθενείς με μορφές καρκίνου, όπως αυτές του ρινοφάρυγγα, του εγκεφάλου κλπ., υπάρχει ο κίνδυνος να μην ακτινοβολούνται επαρκώς, επειδή ο γραμμικός επιταχυντής είναι τουλάχιστον 25 ετών. Αποτέλεσμα των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων είναι να μην ακτινοβολούνται σωστά οι ασθενείς και μάλιστα να καταστρέφονται άλλα ζωτικά όργανα του ασθενή!

Λύσεις στο πρόβλημα ζητά με γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπόμνημα των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ