Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ
Πιθανή παράσταση και ... καλές διακοπές

Αγωνιστική πρόταση κατέθεσε η ΕΣΑΚ-Υγειονομικών στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο

Την εμμονή της σε ένα πλαίσιο δράσης που λειτουργεί υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής επέδειξε για μια ακόμα φορά χτες η πλειοψηφία της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο(ΓΣ) που είχε σαν θέμα την εκτίμηση των τελευταίων κινητοποιήσεων των υγειονομικών και το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας, λίγο ως πολύ, αποφάσισε ένα πρόγραμμα «κινητοποιήσεων» που παραπέμπει σε... καλοκαιρινές διακοπές.

Καταψηφίζοντας την αγωνιστική πρόταση της ΕΣΑΚ Υγειονομικών η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αποφάσισε:

  • Στο βαθμό που κληθεί η ΠΟΕΔΗΝ να διαπραγματευτεί για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στις αρχές του Ιούλη, να υπάρξει παράσταση των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων των νοσοκομείων.
  • Το Σεπτέμβρη να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει παραπέρα κλιμάκωση.
  • Στα πλαίσια του να συντηρηθεί το κλίμα των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία, να ενισχυθούν τοπικές κινητοποιήσεις στο βαθμό που από τα σωματεία αναπτυχθούν τέτοιες πρωτοβουλίες.
  • Επίσης ακαριαία να αντιδράσει η Ομοσπονδία σε περίπτωση που υπάρξει Υπουργική Απόφαση για τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος ύψους 100.000 δραχμών στους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας.

Η ΕΣΑΚ - Υγειονομικών ζήτησε τη ριζική αλλαγή του διεκδικητικού πλαισίου της ομοσπονδίας, προσδιορίζοντας επιθετικούς στόχους πάλης ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στην Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση. Για να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν για την Υγεία πρόσφατα, να εμποδιστεί η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση και τα υπόλοιπα νομοσχέδια που αφορούν την Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση, για δημόσια δωρεάν Υγεία, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παράλληλα, κάλεσε σε αγώνα για γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο δημόσιο, για πραγματικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς σε ποσοστό 28%, για την υπαγωγή του επαγγέλματος των υγειονομικών στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για το χαρακτηρισμό των χώρων των νοσοκομείων ως χώρων ανθυγιεινών με παράλληλα μέτρα θεσμικού και οικονομικού περιεχομένου.

Στα πλαίσια αυτά η ΕΣΑΚ Υγειονομικών πρότεινε:

  • Να αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας στο άμεσο διάστημα για την ανάπτυξη κοινής δράσης των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και άλλων μαζικών φορέων στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τη διοργάνωση κοινής πανελλαδικής σύσκεψης.
  • Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας στο διάστημα από το τέλος Ιούνη 2001 μέχρι το πρώτο πενθήμερο του Ιούλη, στα πλαίσια της οποίας να οργανωθούν συγκεντρώσεις και πικετοφορίες.
  • Την ανάπτυξη σε κάθε νομό κοινής δράσης των μαζικών φορέων και συνδικάτων.
  • Μαζικές γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία, απ' όπου και θα προκύπτουν Επιτροπές Αγώνα και Απεργιακές Επιτροπές για την οργάνωση αγώνων και στα πλαίσια της προετοιμασίας 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης το Σεπτέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ