Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Είμαστε ταμειακά χρεοκοπημένοι»

«Είμαστε δυστυχώς ταμειακά χρεοκοπημένοι ως χώρα και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον τόπο με μία διελκυστίνδα τριών μηνών» δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, βάζοντας για άλλη μια φορά ζήτημα ικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Σχολιάζοντας, δε, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση για «αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων, των περιφερειών, των ασφαλιστικών ταμείων, όλων των φορέων του Δημοσίου», ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι έγινε «για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους λίγων ημερών».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε «τι θέλει (σ.σ. η κυβέρνηση) να πει στους Ευρωπαίους με τους οποίους διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά; "Βοηθήστε μας, υποχωρήστε, δώστε μας λίγα λεφτά ως μία δόση του δανείου, για να μην καταστραφούμε". Είναι αυτό αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επιχείρημα; Είναι αυτό εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση;» κατέληξε.

Ταυτόχρονα, από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, διακινήθηκε ανακοίνωση όπου σημειώνεται ότι: «Η χώρα μας ψελλίζει, απολογείται και αποδυναμώνεται. Παραπαίει χωρίς στρατηγικό πλαίσιο ούτε για την οικονομική ούτε για την εξωτερική πολιτική. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με τη διάψευση αφελών προσδοκιών από το ταξίδι στη Μόσχα, η εικόνα γίνεται τελείως θλιβερή. Ολα θυσιάζονται σε ένα μικροκομματικό παιχνίδι πελατειακών ή ιδεοληπτικών εξαρτήσεων που πλήττει το εθνικό συμφέρον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ