Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να μην εφαρμοστεί

Ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης:

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης γίνεται στη βάση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί από τις 20 Φλεβάρη με τους εταίρους, συμφωνία που δεν έχει έρθει ακόμα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, για να μη φανεί ότι ψηφίζουν "μνημονιακοί" και "αντιμνημονιακοί" μαζί. Σε αυτή τη βάση γίνεται η διαπραγμάτευση. Αρα, στη βάση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πληρώνουμε το χρέος και θα το πληρώνουμε στο διηνεκές -όπως λέει ο κ. Βαρουφάκης- εγκαίρως και προς όλους. Γι' αυτό το χρέος και γι' αυτές τις δόσεις γίνεται η ΠΝΠ. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ηδη υπάρχει γενικευμένη στάση πληρωμών.

Εδώ υπάρχει μία ΠΝΠ που την υπογράφει ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο. Κι έρχεται μετά ο υπουργός και εμφανίζεται να μην ξέρει τι υπέγραψε! Μας προέκυψε κι άλλος Χρυσοχοΐδης!

Εμείς δε συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει θέμα. Είναι σαφές ότι αφορά και τις σχολικές επιτροπές και τα πάντα, γιατί μιλάει για τα διαθέσιμα, για 15ήμερο και για αναδρομική ισχύ από 17 Μάρτη. Αρα έχουν γίνει και κινήσεις που πρέπει να νομιμοποιηθούν και θα γίνουν, κατά τη γνώμη μας, κι άλλες. Αφορά, επίσης, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά δεν αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις, γιατί αυτές είναι στο χρηματιστήριο και εκεί είναι και το ιδιωτικό κεφάλαιο. Και για να μιλάμε καθαρά, αυτό γίνεται γιατί "καίει" να πάρουμε από το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Αρα, η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να είναι καταδίκη και απόσυρση, αλλά και να παρθεί απόφαση για μη εφαρμογή. Δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Αυτή τη στάση θα κρατήσουμε ως "Λαϊκή Συσπείρωση" και στους δήμους που διοικούμε και στη συζήτηση που γίνεται στην ΚΕΔΕ και σε όλα τα άλλα Δημοτικά Συμβούλια που συμμετέχουμε. Είναι κρίσιμο το θέμα και δεν πρόκειται αυτό το μέτρο να μας "σώσει". Θα πληρωθεί η δόση, θα έρθει μετά η συμφωνία με τους δανειστές και οι δήμοι θα ψάχνουν να βρουν ΚΑΠ, δηλαδή χρήματα που έχει δώσει ο κόσμος, οι δημότες, αφού αφορά, εννοείται, και τα ανταποδοτικά. Διαφορετικά δε θα έδινε τους ΚΑΠ.

Η πρότασή μας είναι ότι επειδή θα διαφωνήσουμε στο πολιτικό σκεπτικό, να μείνουμε σε μία συμφωνία καταδίκης - απόσυρσης. Προτείνουμε να καλύψουμε με την απόφασή μας το δήμαρχο που λέει ότι δε θα την εφαρμόσει και να δούμε τη συνέχεια των βημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ