Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ζητά σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για «εθνικές συναινέσεις»

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για διασφάλιση της στρατηγικής επιλογής της εγχώριας αστικής τάξης για παραμονή της χώρας σε ΕΕ και ευρώ ζητά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Μιλώντας χτες στον «ΑΝΤ1 Κύπρου», στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στο νησί, είπε: «Οταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά προβλήματα, απαιτούνται εθνικές συναινέσεις. Κι αυτές οι συναινέσεις δεν γίνονται χωρίς τη συμμετοχή της κυβέρνησης. Καλώ, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε το θέμα των διαπραγματεύσεων και το θέμα της πορείας της χώρας στην ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι έχει μπροστά του ένα βουνό που φαίνεται από τις καθυστερήσεις ότι δεν ξέρει πώς να το υπερβεί, καλό θα είναι να ακούσει και τους άλλους αρχηγούς». Σκιαγραφώντας αυτή την κοινή βάση, όπου κινούνται όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, επέμεινε ότι «όταν μιλάμε για τη μεγάλη υπόθεση των σχέσεών μας με την ΕΕ σε αυτή τη συνάντηση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Στηλιτεύοντας το ενδεχόμενο ο Σ. Ξηρός να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ' οίκον περιορισμό, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως δεν θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτές οι επιλεκτικές ρυθμίσεις για τις φυλακές, αλλά πάνω από όλα ο πρωθυπουργός να υπερασπιστεί τις σχέσεις μας με τους «συμμάχους μας». Η Ελλάδα, όπως είπε, έχει μεγάλη ανάγκη την Αμερική του Ομπάμα, ιδιαίτερα τώρα που πρέπει να διεξαγάγει σκληρές διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος, δε, στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, ανέφερε πως τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι θέλουν την Ελλάδα ως «ευρωπαϊκή δύναμη» και στην υποθετική περίπτωση που η Ελλάδα πάψει να είναι μέλος της ΕΕ, δεν θα έχουν κανέναν λόγο να επιζητούν σύσφιξη των σχέσεων με τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ