Πέμπτη 9 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σποτ του αποπροσανατολισμού για το «χρέος»

ΚΚΕ: Συσκοτίζουν τις αιτίες τις κρίσης, διαχωρίζουν το χρέος σε «καλό» και «κακό»

Στην επιχείρηση που έχει στήσει η κυβέρνηση με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, το τελευταίο διάστημα, για τη νομιμοποίηση του αντιλαϊκού χρέους στις λαϊκές συνειδήσεις μέσα από την περιβόητη «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» που συγκρότησε και το διαχωρισμό του χρέους σε «καλό» και «κακό», έρχεται τώρα να προστεθεί και ο αντίστοιχος προπαγανδιστικός μηχανισμός. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τρία... «σποτάκια», σε δύο από τα οποία πρωταγωνιστεί η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στα σποτ που φέρουν το λογότυπο της Βουλής, υπάρχει η προτροπή «θέλω να μάθω την αλήθεια» για το χρέος, περιέχουν κάποια στοιχεία για την αύξηση του χρέους, ενώ το ένα από αυτά καταλήγει με τη φράση «έλεγξέ το - διάγραψέ το». Στο χτεσινό σποτ, ανάμεσα σε άλλα, εμφανίζεται ένας φοιτητής που συμμετείχε στη διαδικασία της συγκρότησης της επιτροπής και είχε αναφέρει ότι όσον αφορά το χρέος αισθάνεται σαν να τον πέταξαν σε μια βάρκα στη μέση του ωκεανού να κάνει κουπί χωρίς να ξέρει γιατί.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού και απόκρυψης ότι το χρέος φέρει τη σφραγίδα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και του δρόμου μιας ανάπτυξης που αφορά την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων, ματώνοντας το λαό και τσακίζοντας τις ανάγκες του.

ΚΚΕ: Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του και να οργανώσει την πάλη του

Σε σχόλιό του για τα διαφημιστικά σποτ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το διαφημιστικό σποτ της Βουλής και της περιβόητης "Επιτροπής αλήθειας του δημοσίου χρέους" είναι ένας ακόμη κρίκος αυθαίρετων ενεργειών της προέδρου και της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να συσκοτίσουν τις αιτίες της κρίσης και να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού το χρέος, με το διαχωρισμό του σε "καλό" και "κακό", για αποδοχή της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους θεσμούς της τρόικας, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του και να οργανώσει την πάλη του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ