Πέμπτη 9 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Επίθεση με μαχαίρι στη Δυτική Οχθη

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Η εκρηκτική κατάσταση που σιγοβράζει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη προκάλεσε χτες τη δεύτερη, σε μία βδομάδα, επίθεση με μαχαίρι σε βάρος των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων.

Ενας 27χρονος Παλαιστίνιος μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Οχθη κοντά στο χωριό Σιντζίλ, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και αιτία. Ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε θανάσιμα και ο δεύτερος ελαφρύτερα.

Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος δράστης ήταν ο 27χρονος Μοχάμεντ Τζάσερ Καράκα, κάτοικος του Σιντζίλ. Λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο Καράκα δέχτηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και έπεσε νεκρός από τον ελαφρύτερα τραυματισμένο στρατιώτη.

Την περασμένη Πέμπτη είχε σημειωθεί ακόμη μία επίθεση με μαχαίρι από Παλαιστίνιο, που τραυμάτισε ελαφρά έναν Ισραηλινό στρατιώτη όταν επιχείρησε να τον εμποδίσει να περάσει στο έδαφος του Ισραήλ. Ο δράστης συνελήφθη.

  • Ενας Ισραηλινός εντοπίστηκε νεκρός - ξυλοκοπημένος μέχρι θανάτου - την Κυριακή στα ερείπια μιας εκκλησίας στο Βερολίνο, ανακοίνωσε χτες η ισραηλινή πρεσβεία, μολονότι η γερμανική αστυνομία δήλωσε αδυναμία στην αναγνώριση του θύματος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ