Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο ΚΚ Μεξικού

Τη συνέχιση των τρομοκρατικών επιθέσεων και της κρατικής καταστολής ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού και τα στελέχη του καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπογραμμίζοντας τις σοβαρές ευθύνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδιακών αρχών του Μεξικού για την καταστολή και τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΜ, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης ζητάει τη διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης του ΚΚΜ και της ζωής των μελών και των στελεχών του, τονίζοντας τα εξής:

«Στις 22 Μάρτη οπλοφόροι ακινητοποίησαν το όχημα του Γκουστάβο Αντόλφο Λόπες Ορτέγκα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού, στην πόλη της Οαχάκα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση για τη ζωή του. Η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια ενορχηστρωμένης στοχοποίησής του από κρατικούς μηχανισμούς και αστικά ΜΜΕ. Με παρόμοιο τρόπο είχε προετοιμαστεί η δολοφονία του Γραμματέα της Οργάνωσης του ΚΚΜ, στο κρατίδιο του Γκερέρο, το 2013 μαζί με άλλων 2 στελεχών του κόμματος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κρατιδιακές αρχές του Μεξικού έχουν μεγάλη ευθύνη για τη συνέχιση της καταστολής σε βάρος του ΚΚΜ και των δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε στελέχη του. Στη διάρκεια της προεδρίας του Ενρίκε Πένια Νιέτο, τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν δολοφονηθεί 7 στελέχη του ΚΚ Μεξικού στα κρατίδια Οαχάκα και Γκερέρο, ενώ πολλά άλλα έχουν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ερωτάται η Επιτροπή: Πώς τοποθετείται απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και την αιματηρή καταστολή ενάντια στο ΚΚ Μεξικού, τις απειλές ενάντια σε στελέχη του, στο αίτημα να διασφαλιστεί η ελεύθερη πολιτική και μαζική δράση του ΚΚ Μεξικού και του λαϊκού κινήματος της χώρας, η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μελών και στελεχών του;»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ