Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ
Ερωτήματα για τους ελέγχους ασφάλειας των αεροπλάνων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Ερωτήματα για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων προκαλούν δημοσιεύματα του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ρεπορτάζ της αμερικανικής «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ», η οποία υποστήριξε (επικαλούμενη «Ευρωπαίους αξιωματούχους») ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) είχε εντοπίσει ελλείψεις στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας (Luftfahrt Bundesamt - LBA), την κρατική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την εποπτεία της ασφάλειας των πτήσεων στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, τα «ευρήματα» αφορούσαν «χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ικανότητα για διεξαγωγή ελέγχων σε αεροσκάφη και πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών ελέγχων (που πρέπει να γίνονται)».

Επιπλέον, το ΑΠΕ μετέδωσε ότι και η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η EASA είχε διαπιστώσει «θέματα» με την LBA και ακόμα και τον περασμένο Νοέμβρη είχε ζητήσει από τη γερμανική πλευρά «να αντιμετωπίσει τα μακροχρόνια προβλήματα».

Η LBA αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει μάλιστα ότι το 2011 η Γερμανία (όπως και άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Ιταλίας) είχαν μπει στη «μαύρη λίστα» αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας στις πτήσεις.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η έρευνα για την αναζήτηση των σορών των 150 επιβατών της μοιραίας πτήσης της «Germanwings» ολοκληρώθηκε αλλά συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων όπως και εντοπισμού των προσωπικών τους αντικειμένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ