Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ - ΣΟΜΑΛΙΑ
Επιδρομές - αντίποινα για τη σφαγή στο πανεπιστήμιο

ΝAΪΡΟΜΠΙ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Με αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις Σομαλών τζιχαντιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» κυρίως στη μεθοριακή σομαλική επαρχία, Γκέντο, κοντά στα σύνορα με την Κένυα απάντησαν το τελευταίο 48ωρο αεροπορικές δυνάμεις της Κένυας, σε αντίποινα για την πρόσφατη σφαγή 148 νεαρών φοιτητών στο πανεπιστήμιο της κενυατικής μεθοριακής πόλης, Γκαρίσα.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, βομβαρδίστηκαν μεταξύ άλλων στρατόπεδα τζιχαντιστών στο Γκοντοντόουε και το Ισμαήλ, δίχως ωστόσο να εξακριβωθεί εάν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές. Τα στρατόπεδα των τζιχαντιστών στις συγκεκριμένες περιοχές φέρεται πως συμμετείχαν ενεργά στο σχεδιασμό της τρομοκρατικής επίθεσης της περασμένης βδομάδας στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα.

Αίσθηση είχε, πάντως, προκαλέσει νωρίτερα η επιβεβαιωμένη πληροφορία πως μεταξύ των τεσσάρων δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο πανεπιστήμιο ήταν και ο Αμπντιραχίμ Αμπντουλαχί, γιος τοπικού Κενυάτη αξιωματούχου στην κομητεία Μαντέρα.

Από τον Απρίλη του 2013 οι τζιχαντιστές της Σεμπάμπ έχουν σκοτώσει στην Κένυα αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους, όχι μόνον σε περιοχές που βρίσκονται στην κοινή μεθόριο μήκους περίπου 700 χλμ., αλλά και στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ