Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΟΣΑ
Προτείνει «αλλαγές» στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Νέες συστάσεις για «αλλαγές» στο δημοσιονομικό πλαίσιο και το Σύμφωνο Σταθερότητας στην ΕΕ, απηύθυνε χτες ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, σύμφωνα με τον οποίο οι ισχύοντες κανόνες είναι «υπερβολικά άκαμπτοι» και «ακατανόητοι».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού, σημείωσε πως «εάν κάποιες χώρες επιτυγχάνουν επανειλημμένως την εξαίρεσή τους από έναν κανόνα, τότε με το πέρασμα του χρόνου, ο κανόνας χάνει την αξιοπιστία του». Αν και δεν κατονόμασε τη χώρα, είναι φανερό ότι πρόκειται για τη Γαλλία, στην κυβέρνηση της οποίας η Κομισιόν έδωσε πρόσφατα και νέα προθεσμία, προκειμένου να αποκαταστήσει το στόχο για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες επισημάνσεις, σχετικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, έχει κάνει και η πλευρά του ΔΝΤ. Πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την ενδοαστική διαπάλη που εξελίσσεται με φόντο τους χαμηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης και τις αβεβαιότητες στην Ευρωζώνη.

Ευρωζώνη: Στο 0,1% ο πληθωρισμός το Μάρτη

Εξάλλου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από τη Γιούροστατ, ο επίσημος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε οριακά το Μάρτη σε ποσοστό 0,1%, έναντι ρυθμών υποχώρησης 0,3% το Φλεβάρη και 0,6% το Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ