Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νομιμοποιούν το φασισμό με τη Χρυσή Αυγή

Την προσπάθεια της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς να νομιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή στη λαϊκή συνείδηση καταγγέλλει η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, καθώς κάλεσε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και το βουλευτή Κιλκίς του φασιστικού μορφώματος. Εξάλλου, το τελευταίο δίμηνο κι άλλοι, όπως η ΕΠΣ Κιλκίς και η Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού, έχουν προσκαλέσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις τους.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σημειώνει: «Ολοι όσοι νομιμοποιούν με τη στάση τους την παρουσία της Χρυσής Αυγής, μέσω του βουλευτή της στο Κιλκίς, φέρουν σοβαρές ευθύνες γιατί νομιμοποιούν το φασισμό, γιατί φέρνουν σε επαφή εκπροσώπους μιας φασιστικής, ναζιστικής, ρατσιστικής και εγκληματικής οργάνωσης με τη νεολαία του τόπου μας.

Ο λαός του Κιλκίς έχει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του τις εγκληματικές ενέργειες των πολιτικών προγόνων των χρυσαυγιτών, τις δολοφονίες, τις καταδόσεις, τις εκτελέσεις κ.ά. Αυτή την ιστορική πραγματικότητα καλείται σήμερα να μεταφέρει στη νέα γενιά του τόπου μας και να τη συνδέσει με τη σημερινή στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και τις λαϊκές ανάγκες, αναδεικνύοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, του καπιταλισμού που σαπίζει, το μακρύ χέρι των αφεντικών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία του νομού να απομονώσουν οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το φασισμό, που μόνο σκοπό έχουν την υποταγή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει το λαό στην εξαθλίωση. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που υλοποιούν αυτή την πολιτική, δέχονται να καταθέτουν από κοινού στεφάνια και να παραβρίσκονται στις ίδιες εκδηλώσεις ενώ την ίδια στιγμή καλούν σε αντιφασιστικό αγώνα.

Ο λαός να χαράξει το δικό του δρόμο, αντιπαλεύοντας τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της και επιτελώντας το ιστορικό του καθήκον να παλέψει για τη μόνη διέξοδο από τη σαπίλα του καπιταλισμού, την εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία, τη μόνη ικανή να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη η πρόσκληση των ναζιστών χρυσαυγιτών στον εορτασμό για την απελευθέρωση(2021-10-15 00:00:00.0)
Απαράδεκτες διευκολύνσεις στη Χρυσή Αυγή από τις δημοτικές αρχές(2019-04-17 00:00:00.0)
Στάση ευθύνης η καταδίκη δικαστικών αποφάσεων που δίνουν αέρα στα πανιά της εγκληματικής - ναζιστικής ΧΑ(2018-06-12 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση τιμής για τον Κ. Ηλιάκη(2018-05-19 00:00:00.0)
Για τη συνάντηση της δημάρχου με χρυσαυγίτη βουλευτή(2016-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ