Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θα βάλει πλάτη όπου χρειαστεί

Phasma

Την απόφαση της ΝΔ να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση ώστε να συνεχιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζονται τα ντόπια μονοπώλια και να διασφαλιστεί η στρατηγική επιλογή τους για παραμονή τους στην ΕΕ και στο ευρώ, σκιαγράφησε ο Αντ. Σαμαράς σε δήλωση που έκανε αργά προχτές το βράδυ αποχωρώντας από τη Βουλή, όπου νωρίτερα υποτίθεται ο πρωθυπουργός ενημέρωνε την Ολομέλεια για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Πέρα από τη δικομματική, κάλπικη για το λαό, κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στη βάση τού ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τα αστικά συμφέροντα, ο Σαμαράς τόνισε: «Ηρθαμε στη Βουλή για να στηρίξουμε την Ελλάδα, σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, κάτι το οποίο όπως γνωρίζετε, δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης (...) Διότι το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι ότι στα δύσκολα μπορεί να είναι ενωμένοι και μπορεί ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει».

Διαβεβαιώσεις...

Αλλωστε, και νωρίτερα στην ομιλία του, τόνιζε ότι «Εμείς θα σας στηρίξουμε αν και δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε», ότι «δε θα αφήσουμε να πάει η χώρα στα βράχια», ότι «εγώ θα βοηθήσω, η ΝΔ μπορεί να βοηθήσει» και ότι «αν προχωρήσετε υπεύθυνα εμείς θα στηρίξουμε». Κατά βάση, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, έδινε διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο και στους έξωθεν συμμάχους του που όλο αυτό το διάστημα πιέζουν για τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των αστικών κομμάτων πάνω στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει ο ευρωμονόδρομος.

Στην ίδια γραμμή, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μιλ. Βαρβιτσιώτης έλεγε χτες στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84»: «(...) εμείς δεν είμαστε της λογικής του "όχι σε όλα". Περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις για τη διαπραγμάτευση. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον καταγγείλουμε (σ.σ: τον Τσίπρα) ως Μερκελιστή, υπόδουλο, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη στροφή του προς το ρεαλισμό και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και περιμένουμε το κλίμα συναίνεσης το οποίο έχει ανάγκη η χώρα να καλλιεργηθεί πρωτίστως από τον ίδιο. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι σε αυτό το κλίμα συναίνεσης να δουλέψουμε μαζί». Ανάλογες δηλώσεις έκανε χτες στο «Βήμα fm» και ο Γερ. Γιακουμάτος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ