Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδηλώσεις των συνταξιούχων σήμερα σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Με δεκάδες συγκεντρώσεις οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα διαδηλώνουν και διεκδικούν να καταβληθεί σε όλους το Δώρο του Πάσχα. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ οργανώνουν συγκεντρώσεις σήμερα, Τετάρτη. Στην Αθήνα, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Ακόμα, οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιασθεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κάλεσμα στα μέλη τους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις απευθύνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η Ενότητα» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και τους συνταξιούχους του Δημοσίου να πάρουν μέρος στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση.

Συγκεντρώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Σήμερα, συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις θα γίνουν σε Αλιβέρι (10 π.μ., πλατεία Πολυτεχνείου), Αμφισσα, Βόλο, Βέροια, Γιάννενα, Καρδίτσα, Κατερίνη (πανεξόρμηση σε τράπεζες και λαϊκές), Κέρκυρα (10 π.μ. έξω από το ΙΚΑ), Κομοτηνή, Λαμία (10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας), Λάρισα, Λιβαδειά (11 π.μ. κεντρική πλατεία), Νάουσα, Τρίκαλα, Τρίπολη και Ρέθυμνο (παγκρήτια συγκέντρωση). Αύριο 2 Απρίλη στον Πύργο και στις 3 Απρίλη σε Καβάλα, Σέρρες και Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ