Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθεί η συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη οι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συνταξιουχικών κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου (συμμετέχουν οι συνταξιούχοι Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου).
  • Την Πέμπτη 15 Ιούνη, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (συνταξιούχοι Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πελοποννήσου και Αττικής).
  • Την Παρασκευή 16 Ιούνη, στη Λέσβο, στις 10.30 π.μ., συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).
  • Την Τετάρτη 21 Ιούνη, στην Κρήτη, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στο Ρέθυμνο.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στις συγκεντρώσεις καλούν επίσης τα μέλη τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων και οι σύλλογοι συνταξιούχων επιστημόνων (Τεχνικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων και Συμβολαιογράφων).

Συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας

Αύριο Τετάρτη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 12 μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), με θέμα τις περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα νέα φορολογικά βάρη που φορτώνονται, αλλά και την απόφασή τους για την πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Ιούνη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ