Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απαγορεύουν σε εργαζόμενους να ψηφίσουν στο σωματείο τους!

Με «αιτιολογικό» ότι δεν έχουν συμπληρώσει τα 50 ένσημα ώστε να δικαιούνται βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ, οι παρατάξεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων» και «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», μέσω των εκπροσώπων τους στην εφορευτική επιτροπή, απαγορεύουν σε μέλη του σωματείου να ψηφίσουν στις εκλογές του! Οι αποκλεισμένοι από την ψηφοφορία είναι εργαζόμενοι του κλάδου που δουλεύουν συνήθως με μερική απασχόληση, μισθούς πείνας και μερικώς ασφαλισμένη εργασία.

Σε καταγγελία τους, αποκλεισμένοι εργαζόμενοι τονίζουν, μεταξύ άλλων: «Στις σημερινές συνθήκες μισθωτής σκλαβιάς που βιώνουμε, στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε κι όπου η μεγαλοεργοδοσία έχει "ξεσαλώσει", στηριζόμενη πάνω στους νόμους βαρβαρότητας που έχουν φέρει όλες οι κυβερνήσεις τους, μας ζητάνε να είμαστε πλήρως ασφαλισμένοι. Με τη στάση τους αυτή κρατάνε μακριά από τα σωματεία εκατοντάδες νέους εργαζόμενους που περιπλανιούνται ψάχνοντας εργασία, λες και είναι δικιά μας ευθύνη που οι εργοδότες μας δεν μας βάζουν ένσημα, μας απολύουν και μας προσλαμβάνουν ακόμα και με συμβάσεις μέρας, ακόμα και ανασφάλιστους.

Μας αποκλείουν από τις αρχαιρεσίες του Σωματείου, παρακάμπτοντας το ανώτερο όργανό του, τη Γενική Συνέλευση, που αποφάσισε να γίνουμε μέλη του Σωματείου! Μας αποκλείουν από το δικαίωμα της ψήφου, ενώ η ίδια εφορευτική επιτροπή ανακήρυξε κάποιους από εμάς και υποψηφίους πριν από μια βδομάδα! Στην ουσία μάς αφαιρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, που έχουν όλα τα μέλη του Σωματείου. (...) Αν δεν δικαιούμαστε εμείς να συμμετέχουμε, που πρέπει σήμερα πιο πολύ από ποτέ να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, να συνδικαλιστούμε, να παλέψουμε για δουλειά, για ασφάλιση, για μεροκάματα αξιοπρεπή, τότε ποιος θα το κάνει για εμάς;».

Οι αποκλεισμένοι εργαζόμενοι απαιτούν να ψηφίσουν κανονικά και να μην κατηγοριοποιούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου ανάλογα με τα ένσημά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ