Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Αναβλήθηκε για τις 29 Μάη 2015 η δίκη των 23 ναυτεργατών και εργαζομένων της στεριάς, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Καβάλας. Οι 20 από τους 23 είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8 μήνες φυλάκιση, για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μάρτη του 2010. Η δίκη θα γινόταν ύστερα από έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: «Φρένο» στις έμμεσες μειώσεις μισθών, που ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των εισφορών, ενώ οι μισθοί παρέμεναν «παγωμένοι», έβαλαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΣΟΛ ΑΕΟΕ μαζί με την Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Την περασμένη Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Ενωσης και εργαζομένων συναντήθηκε με τη Διοίκηση της εταιρείας, για να θέσουν τα προβλήματα των εργαζομένων, με αιχμή αυτό της έμμεσης μείωσης των μισθών, το πάγωμα των μισθών από το 2011, την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων, αλλά και την κατοχύρωση όλων των όρων εργασίας μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ανοιχτή συνεδρίαση για τους εργαζόμενους του κλάδου πραγματοποιεί η κεντρική διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής αύριο, Πέμπτη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του (Ομόνοια, οδός Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος). Στη συνεδρίαση καλούνται όλα τα μέλη διοικήσεων των Παραρτημάτων και των επιχειρησιακών σωματείων στον Επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: Ενημέρωση για τις εξελίξεις. Επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης μέχρι την Πρωτομαγιά. Εξειδίκευση της δουλειάς μας στον Επισιτισμό και στους νέους εργαζόμενους. Κινητοποίηση στις 5 Απρίλη για την Κυριακή Αργία και τρέχοντα ζητήματα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»: Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου έκανε τη Δευτέρα η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και μέλη της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Κάτω από την πίεση της παρέμβασης, το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων για ανάκληση της απόλυσης και να πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

ΣΕΜΙΣΕΑ: Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 4 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Διεκδικεί: Υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται σε εργαζόμενους. Να μη γίνει καμία μείωση μισθών και να μπει τέρμα στην εργασία με «μπλοκάκι» και στις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.). Στην κινητοποίηση καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»: Στην απόλυση τριών εργαζομένων και στη διαθεσιμότητα άλλων δύο προχώρησε η διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, ως απάντηση στην απόφαση των εργαζομένων να μη δεχτούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με νέες μειώσεις μισθών. Το ΕΚΛ καταγγέλλει τις απολύσεις και καλεί τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, ενωμένοι και αποφασιστικά, να αντιδράσουν διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων και να μη γίνει καμία μείωση μισθών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ