Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Συγκέντρωση για την Υγεία την Πέμπτη

Σύσκεψη σωματείων με θέμα τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας, έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη έγινε ενόψει της συγκέντρωσης που οργανώνεται για μεθαύριο Πέμπτη στις 2 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου στην οποία θα τεθούν και οι διεκδικήσεις για άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων στο νοσοκομείο Βόλου, στο ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Στη σύσκεψη, κοινή ήταν η διαπίστωση για την ανάγκη ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών, ώστε να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι το βασικό δικαίωμα στην Υγεία, που γίνεται όλο και πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Πιστή σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, η τωρινή συγκυβέρνηση παίρνει ανάλογα μέτρα («χέρι» στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και του ΠΕΔΥ, διατήρηση και συνέχιση των αντιλαϊκών νόμων κ.ά.).

Υπογραμμίστηκε ότι οι δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, η σύνδεση των παροχών Υγείας με την Ασφάλιση, γίνονται εργαλεία για περικοπές παροχών και γι' αυτό προβάλλεται η απαίτηση να μη συνδέονται οι παροχές Υγείας με τα ασφαλιστικά ταμεία που το κράτος και η εργοδοσία τα οδηγούν σε χρεοκοπία, αλλά με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και με αποκλειστική κρατική ευθύνη να παρέχονται δωρεάν σε όλο το λαό.

Τονίστηκε ότι η λύση για την εργατική τάξη είναι στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια, στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλο το λαό. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αναδεικνύεται η ανάγκη όλα τα ΔΣ των σωματείων, οι Επιτροπές Αγώνα, οι Λαϊκές Επιτροπές στη γειτονιά, οι φοιτητικοί Σύλλογοι και οι άλλοι μαζικοί φορείς, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, ομιλίες, ανακοινώσεις, άλλες πρωτοβουλίες, να μπολιάσουν στους εργαζόμενους την ανάγκη να υπερασπιστούν το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία.

Τέθηκε το αίτημα να παρέχεται δωρεάν περίθαλψη στο νοσοκομείο Βόλου στους άνεργους - ανασφάλιστους και γενικότερα στις οικογένειες που δεν έχουν δυνατότητες, Ο πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Ν. Χαυτούρας, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη και έκανε λεπτομερή ανάλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, δέχτηκε να βοηθήσει για τη υλοποίηση αυτού του αιτήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ