Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
«Η υγεία δεν μπορεί να περιμένει»

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Τη θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις απαίτησαν η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής και η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και προαστίων, με παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν, χτες, Δευτέρα, το πρωί στο υπουργείο Εργασίας. «Η υγεία δεν μπορεί να περιμένει», τονίζουν τα δύο σωματεία στο υπόμνημα που κατέθεσε αντιπροσωπεία τους στο υπουργείο.

Τα σωματεία όσον αφορά την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι σημειώνουν: «Τα προβλήματα και στον κλάδο του ξύλου και στους βιοτέχνες μετάλλου οξύνονται μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο. Οι κλάδοι διαρκώς συρρικνώνονται. Χιλιάδες βιοτεχνίες και μικρομάγαζα έκλεισαν, όσοι αντέχουν ακόμα παλεύουν για ένα μεροκάματο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα όποια καθημερινά έσοδα με δυσκολία καλύπτουν τις βασικές μας ανάγκες (...) Ενας στους δύο χρωστάμε στον ΟΑΕΕ και πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα βιβλιάριά μας είναι αθεώρητα, σε μια ώρα ανάγκης είμαστε χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς πρόσβαση σε καμία παροχή Υγείας».

Στο φόντο αυτό, υπογραμμίζουν πως «τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ψίχουλα και δεν λύνουν τα προβλήματα, ούτε καν ανακούφιση δεν προσφέρουν για χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας». Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι για τους ασφαλισμένους του ΟΑEE προβλέπεται η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν οφειλές προς το Ταμείο τους ή τις έχουν ρυθμίσει και τηρούν τη ρύθμιση, πράγμα πολύ δύσκολο για τους περισσότερους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org