Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ταμειακά διαθέσιμα

Με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό συναντήθηκαν εκπρόσωποι από Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
Την έντονη αντίθεσή τους στην τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ωθεί ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιους οργανισμούς να τοποθετήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικά repos εξέφρασαν, χτες, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Φάρμακο, Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου και των Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Τη θέση τους αυτή επανέλαβαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλη, υπογραμμίζοντας ότι με την τροπολογία αυτή επιχειρείται «μετά τα "κουρέματα" των ασφαλιστικών ταμείων να βάλουν στο χέρι και τα ταμειακά διαθέσιμα».

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι η τροπολογία θα δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να αποφασίζουν «εθελοντικά» τη συμμετοχή τους στην αγορά κρατικών repos. Σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντηση οι τέσσερις Ομοσπονδίες σημείωσαν: «Η αντιπροσωπεία διαφώνησε και κάλεσε την κυβέρνηση αντί για καινούργια αφαίμαξη να προχωρήσει σε λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία χτυπώντας τις αιτίες που τα έχουν φτάσει στο ναδίρ.

Να πληρώσουν το κράτος και, κυρίως, η εργοδοσία και το εφοπλιστικό κεφάλαιο εκείνα που οφείλουν στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να καταργηθεί κάθε ευνοϊκή νομοθετική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες για μειωμένες εισφορές. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε επιφυλακή».

Το νέο κίνδυνο που σηματοδοτεί η τροπολογία της κυβέρνησης για την απόδοση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδας επισημαίνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

«Εμφανίζουν το δανεισμό ως "πατριωτικό καθήκον". Για άλλη μια φορά καλείται η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας. Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων», σημειώνει ο Σύνδεσμος και καλεί τους συνταξιούχους, μαζί με το εργατικό κίνημα, να βάλουν «τη δική τους "κόκκινη γραμμή" που δεν πάει πίσω από την απαίτηση για ανάκτηση όλων των απωλειών από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από αύριο στη μάχη της 48ωρης απεργίας(2021-11-09 00:00:00.0)
Να μην επιτρέψει ο λαός να «βάλουν χέρι» σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιους φορείς(2015-03-14 00:00:00.0)
Η κλοπή των αποθεματικών θα είναι διαρκής(2012-04-28 00:00:00.0)
Συνέλευση συνταξιούχων(2000-06-09 00:00:00.0)
Αντιδράσεις φορέων για την τροπολογία(1997-02-19 00:00:00.0)
Ετεροχρονισμός με διπλή κοροϊδία(1996-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ