Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η παρέμβαση για μέτρα προστασίας των ανέργων

Πρωτοβουλίες από σωματεία και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη παρέμβαση για τους ανέργους
Από παλιότερη παρέμβαση για τους ανέργους
Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους διεκδικούν συνδικάτα της Αττικής με την παρέμβαση που οργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Η παρέμβαση οργανώνεται από τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Τροφίμων - Ποτών και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Κάλεσμα στην κινητοποίηση έχουν απευθύνει η Επιτροπή Ανέργων ΑμεΑ, η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

Την ίδια μέρα, συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσουν τις διεκδικήσεις τους για μέτρα προστασίας των ανέργων και για άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα δώσουν η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και τα προεδρεία των κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Ζάκυνθο. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, 7ος όροφος).

Επίσης:

  • Στη Λαμία, κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ οργανώνει την Πέμπτη, στις 11 π.μ., το Σωματείο Οικοδόμων.
  • Παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας για τα προβλήματα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία θα κάνουν σήμερα, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο των Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».
  • Συγκέντρωση ανέργων και απλήρωτων οργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 31 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του ΕΚΛ. Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ.
Σε θέση μάχης οι οικοδόμοι

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, μαζί με εργαζόμενους στις κατασκευές, απαιτώντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους άνεργους και τις οικογένειές τους. Μαζί με τους εργαζόμενους στις κατασκευές διαδήλωσαν και οι απεργοί της «Coca Cola» που από τον Οκτώβρη του 2013 παλεύουν για την ανάκληση των απολύσεων και την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Το συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος και στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 22/3 στις 10 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δράσεις αλληλεγγύης προς άνεργους οικοδόμους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, σχεδιάζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας. Το επόμενο διάστημα, το Συνδικάτο θα πάρει πρωτοβουλίες για να καταγράψει τις ανάγκες των μελών του. Καλεί τους οικοδόμους να περνούν καθημερινά απ' τα γραφεία του για να δηλώνουν τα προβλήματά τους που αφορούν σε στέγαση - σίτιση - υγεία - παιδεία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ