Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες πληγές από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία έπληξε το περασμένο Σαββατοκύριακο τη βόρεια Ελλάδα, με πλημμύρες, ισχυρές βροχές, δυνατούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η σορός ενός 83χρονου άντρα εντοπίστηκε χτες το μεσημέρι της Δευτέρας σε παραπόταμο του Ταυρωνίτη στην περιοχή του Ν. Χωριού στον Πλατανιά Χανίων. Ο άτυχος άντρας πιθανότατα επιχείρησε να τον διασχίσει αλλά έπεσε μέσα και παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά. Να σημειωθεί πως το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε ο 83χρονος είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμο, ενώ έχει σημειωθεί και κατολίσθηση στο δρόμο εξαιτίας της προχθεσινής έντονης βροχόπτωσης.

Νωρίτερα, στο Πάνω Γεράνι του δήμου Πλατανιά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιχείρηση διάσωσης άντρα που παρασύρθηκε από χείμαρρο, ενώ προσπαθούσε να τον διασχίσει με το αυτοκίνητό του. Επίσης, σκοτώθηκε οδηγός, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε σε χαράδρα, στην Ημαθία. Το δυστύχημα συνέβη στο δρόμο Σελίου - Βέροιας, την ώρα που κατέβαινε από το χιονοδρομικό κέντρο. Το όχημα έπεσε στον ποταμό Τριπόταμο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει τραγικό θάνατο. Σε απέραντη λίμνη από λασπόνερα έχουν μετατραπεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στις Σέρρες, με ολική καταστροφή της φετινής σοδειάς.

Η συγκοινωνία του ΟΣΕ είχε διακοπεί από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο και οι επιβάτες εξυπηρετούνταν με λεωφορεία. Στη Ροδόπη, πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ηλικιωμένους από τα σπίτια τους, ενώ στην Ξάνθη πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες. Λόγω της χιονοθύελλας που έπληξε το νομό Ξάνθης, έπεσαν δέντρα σε κολόνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα αρκετοί οικισμοί στα ορεινά του δήμου Μύκης να μείνουν χωρίς ρεύμα. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο Δημάριο, όπου το Σάββατο στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού συνολικά 8 ατόμων που είχαν παγιδευτεί στο χιόνι στην περιοχή Τσαλαπετεινός και στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ξάνθης. Την ίδια στιγμή, η εικόνα στον δήμο Τοπείρου ήταν δραματική από τις έντονες βροχοπτώσεις. Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, αποθήκες και σπίτια, δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περίπου 3.000 πρόβατα. Προβλήματα σημειώθηκαν και στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου πλημμύρισε το υπόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ